اکثر مردم جهان پوست میوه را دور میریزند و فکر میکنند دیگر نیازی نیست آن ها را داشته باشیم،چرا که به هیچ دردی نمیخورند.این افکار صحیح نیست و پوست میوه ها هم خاصیت خودشان را دارند که میتوانیم از این خاصیت ها به سلامت مان کمک کنیم.بطور مثال برخی از میوه ها هستند که پوست شان برای پوست صورت مفید است و میتوان از پوست آن ها برای صاف کردن پوست صورت استفاده کرد.
بیشتر ما پوست میوهها را دور میریزیم، چون فکر میکنیم دیگر با آنها کاری نمیتوانیم انجام دهیم. اما من میگویم آنها را بخورید! بنظر میرسد که آنها خوردنی نیستند اما پوست میوهها در واقع سرشار از موادی با فواید فوق العاده برای زیبایی و سلامتی هستند.
کیمبرلی سیندر، متخصص معروف تغذیه و مولف کتاب «غذاهای سم زدا» میگوید که روشهای جالبی برای استفاده از این پوستهای سرشار از مواد مغذی در رژیم غذاییتان وجود دارد.
پوست میوه میتواند حاوی ۳ تا ۴ برابر فیبر، بیشتر از خود میوه باشد. فیبر نقشی مهم در فرایند سم زدایی از بدن دارد. پوستها همچنین حاوی دستهای از آنتی اکسیدانها و ویتامینهای ضد پیری هم هستند. و از این گذشته، پوست میوهها کم کالری و با مقدار پایینی از قند و چربی هستند.
پوست برخی مرکبات مانند پرتقال، حتی سطوح بالاتری از ویتامین سی نسبت به خود میوه دارد. پوست یک پرتقال تازه ویتامینهای A، B و مواد معدنی مانند روی، کلسیم، سلنیوم و منگنز دارد.
اما چطور میشود پوست میوه را خورد!؟
سیندر اینطور میگوید که میتوانید سالادتان را با پوست مرکبات تزئین کنید، یا اینکه آنها را داخل نوشیدنیهایتان بریزید. من اخیراً چند هفته در تایلند آموزش آشپزی دیدهام، آنها پوست لیمو را درون نوعی پاستای تند میانداختند!
پوست موز چطور؟ بنظر بد طعم میرسد، اما در واقع خوردن آن، سطح سروتونین بدن را، که میتواند باعث تقویت قوای ذهنی شده و روحیهتان را بالا ببرد، افزایش میدهد.
سندر میگوید که پوست موز مانند خود آن میوه، منبع عالی پتاسیم است اما فیبر محلول (که باعث میشود احساس سیری کنید و به پایین آوردن کلسترول بد خونتان هم کمک میکند) و فیبر نامحلول (که باعث عملکرد بهتر سیستم گوارش میشود) بیشتری دارد.
در برخی مناطق دنیا مثل هند و آسیا پختن یا سرخ کردن پوست موز یا مصرف آنها در تهیهی دسرها مرسوم است. سعی کنید تکهای پوست موز به اسموتی خود اضافه کنید یا چند قاشق غذاخوری از پوست موز پوره شده را به مواد لازم برای پخت کیکتان اضافه کنید. هر چه میوه، رسیدهتر باشد، پوستش نازکتر میشود و طعم بهتری هم پیدا میکند.
پوست سفید هندوانه، مورد دیگری است که حاوی ویتامین C، ویتامین B۶و سیترولین است. سیترولین آمینو اسیدی است که به رقیق شدن خون و بهبود گردش خون کمک میکند. پوست سبز هندوانه را جدا کنید و مغز سفیدش را بهمراه قسمتهای صورتی رنگ آبدارش، درون نوشیدنی خود بریزید.
سیندر توصیهی مهمی دربارهی خوردن پوست میوهها دارد: محصولات کشاورزی ارگانیک بخرید که بطور طبیعی رشد میکنند. این محصولات، نه فقط بدلیل پرورش در خاک بهتر، مغذی ترند، بلکه برای پرورششان از سموم هم استفاده نشده است.
“او میگوید: درحالی که موزهای ارگانیک گرانتر از انواع معمول نیستند، اما ممکن است برخی از تولیدات ارگانیک پرهزینه باشند. اگر قصد دارید پوست و مغز میوهها را مصرف کنید، انواع میوههای ارگانیک را توصیه میکنم چرا که سموم، بدرون پوست نفوذ میکنند و پاک کردن کاملشان با شستن ممکن نیست. ”
هستهها و دانهها را هم فراموش نکنید! هستههای آناناس، کم آبتر و سختترند، اما هنوز بسیار سودمند بوده و پر از آنزیم بروملین هستند که ثابت شده اثرات تصفیه کننده و ضد التهابی دارد. سیندر همچنین میگوید که خوردن مقدار کمی از دانه های پاپایا اثرات ضد انگل و ضد باکتری دارد و میتواند به سم زدایی کبد کمک کند.
منبع : قدس آنلاین