IUD یکی از روش های جلوگیری از بارداری است.ولی آیا احتمال بارداری در خانم هایی که از این روش استفاده می کنند هم وجود دارد؟بله ولی احتمال این موضوع بسیار پایین است و این بارداری جزء بارداری های ناخواسته به حساب می آید. در این مطلب قصد داریم شما را با این موضوع آشنا کنیم که اگر با وجود استفاده از IUD باردار شدید چه اقداماتی باید انجام دهید؟
دکتر زارعپور با اشاره به اینکه احتمال کمی وجود دارد که خانمها با وجود داشتن IUD باردار شوند، درباره این موضوع میگوید: خطر بارداری با IUD به اِزای هر زن، سالانه ١/. تا ٢/. است و در بارداریهای همراه با IUD، خطر بارداری خارج از رحم در خانمها بیشتر میشود. اما بهطور کلی بارداری با وجود داشتن IUD نادر است و تنها با دلایل و شرایط خاصی ممکن است این اتفاق بیفتد و این روش شکست بخورد. همچنین با گذشت هر سال از قرار دادن IUD احتمال بارداری کمتر میشود.
در صورتی که خانمی با وجود داشتن IUD متوجه شود باردار شده است، سه راه پیش رو دارد که عبارتند از: 1- سقط جنین 2- خارج کردن IUD با کمک سونوگرافی و 3- ادامه بارداری بدون خروج IUD
دکتر زارعپور درباره ادامه بارداری با این شرایط توضیح میدهد: اگر بارداری داخل رحمی با IUD پیش بیاید و نخ IUD مشخص باشد، بایستی هر چه زودتر ایودی را خارج کرد تا از سقط عفونی تأخیری، پارگی زودرس کیسه آب جنین و زایمان زودرس جلوگیری شود. اما اگر نخ قابل دیدن نباشد، برای تعیین محل IUD سونوگرافی انجام می شود تا مشخص شود IUD خود به خود خارج شده یا نه.
اگر بارداری با IUD ادامه پیدا کند، پزشک یا متخصص باید درباره علایم عفونت به خانم باردار هشدار دهد. به همین دلیل دکتر زارعپور میگوید: این خانمها باید به علایمی مانند تب، علایم شبیه آنفولانزا، دردهای شکمی و خونریزی توجه داشته باشند. چون اگر عفونت برایشان رخ دهد باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند تا اقدامات ختم بارداری برای آنها انجام شود و هرچه زودتر درمان آنتیبیوتیکی را آغاز کنند.