20150812-tomato-coulis-peeling-vicky-wasik-7

 اگر می خواهید رب گوجه سالم و بدون افزودنی های شیمیایی تهیه کنید پیشنهاد می کنیم این روش تهیه کنسرو گوجه فرنگی را بیاموزید مواد لازم برای تهیه کنسرو گوجه فرنگی بسیار ساده می باشند نمک ،گوجه و آب جوش ،به یاد داشته باشید این کنسروهای خانگی به راحتی کپک خواهند زد پس در جای خشک و خنک نگهداری کنید همچنین شیشه های نو و تازه برای نگهداری از این کنسروها انتخاب کنید .

 به سه روش میتوانید کنسرو گوجه فرنگی درست کنید که در این مطلب به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم:
  • گوجه فرنگی رسیده خوش رنگ و روشیشه نو و تمیز
  • نمک
  • اب جوش
طرز تهیه:

روش اول:1. حتما از شیشه های نو استفاده کنید تا در شیشه ها کیپ بشه و مشکلی برای کنسروهاتون پیش نیاد.

2. یک قابلمه اب جوش میزاریم روی حرارت و شیشه های خالی رو همراه با در شیشه ها میندازیم توش تا حدود  پنج الی ده دقیقه   بجوشه  و بعد شیشه ها رو در میاریم و سر و ته  روی پارچه تمیزی میزاریم تا ابشون بره  ولی در شیشه ها رو دست نمیزنیم . ( حواستون باشه شیشه هاتون خنک نباشه وقتی میندازید بجوشه میترکه! )

3. گوجه فرنگی ها رو میشوریم و هر گوجه رو با چاقو به 4 قسمت  برش میدیم .

4. داخل یک قابلمه دیگه دوباره  اب میزاریم روی حرارت تا به جوش بیاد . همین که به جوش اومد گوجه های چهار نیم شده رو داخل اب جوش میریزیم . کم کم گوجه ها رو بریزید و نزارید روی هم انباشه بشن  حدود 1و نیم الی 2 دقیقه صبر میکنیم و بعد با یک کفگیر گوجه ها رو خارج میکنیم و بلافاصله داغ داخل شیشه رو پر میکنیم با یک قاشق تمیز گوجه ها رو فشار میدیم تا هیج جای خالی تو شیشه نمونه  لابه لای گوجه ها نمک میپاشیم ( برای هر شیشه 2 قاشق چای خوری نمک کافی هست )5. تا انتها شیشه رو پر میکنیم و یک لایه اخر شیشه روی گوجه ها  رو با روغن  زیتون و یا روغن مایع معمولی پر میکنیم و ارتباط بین هوا و گوجه ها رو قطع کنیم .

6.حالا در شیشه ها رو که داخل اب داغ بود رو در میاریم و میبندیم .. برای نگهداری شیشه از حوله استفاده کنید تا نسوزید .

7.چون هم شیشه های حاوی گوجمون داغ هست و هم در شیشه ها باعث مکش  میشه و به صورت طبیعی شیشه هامون پلمپ میشن و هوایی وارد شیشه ها نمیشه .

8. شیشه ها رو میزاریم تا در هوای اتاق خنک بشن بعد میتونید داخل یخچال و یا انباری یک جای تاریک و خنک ( دمای اتاق ) نگهداری کنید .

روش دوم:

1. گوجه هارو پوست بگیرید و ریز ریز خرد کنید و یا اگر خواستید با بلندر به صورت پوره درش بیارید ( هر مدلی که دوست داشتید )

2. بعد گوجه ها رو بریزید توی قابلمه  بزارید روی حرارت تا بجوش بیاد  و کمی از اب گوجه ها کم بشه

3. برای هر 5 کیلو گوجه حدود 2 قاشق غذا خوری نمک میریزیم .4. دوباره مثل روش بالا شیشه و درب شیشه ها رو میزاریم داخل اب جوش تا چند دقیقه بجوشه و استرلیزه بشه.

5. گوجه های داغ رو داخل شیشه ها میریزیم و با درب داغ شیشه ها رو کیپ میبندیم . و میزاریم خنک بشه .روش سوم:

1. گوجه هارو پوست بگیرید و ریز ریز خرد کنید و یا اگر خواستید با بلندر به صورت پوره درش بیارید ( هر مدلی که دوست داشتید )

2. گوجه های خرد شده رو داخل شیشه های تمیز استرلیزه شده میریزیم درشون رو میبندیم و همه شیشه ها رو داخل یک قابلمه بزرگ میچینیم  توش رو با اب ولرم پر میکنیم به اندازه  دو بند انگشت اب  باید روی شیشه ها رو بگیره و میزاریم روی حرارت تا داخل قابلمه به مدت 15-20 دقیقه بجوشون

3. بعد از روی حرارت برمیداریم و برعکس میزاریمشون تا خنک بشن .. موقعی که برعکس گذاشتیم اگر صدای جلز و ولز شنیدید یعنی در شیشه تون سفت نبوده و خراب میشه . پس بهتره اون شیشه رو هر چه زودتر مصرف کنید.

نکات:

  •  اگر میخواهید که کنسرو گوجه هاتون مزه سس گوجه بده از روش دوم, سوم استفاده کنید . ( در این روش میتونید لابه لای گوجه از چند حبه سیر چند برگ ریحون یا رزماری هم استفاده کنید)
  • اگر مثل من دوست دارید گوجه هاتون طعم تازه گوجه فرنگی رو حفظ کنه از روش اول استفاده کنید.
  • وب‌سایت آشپزخانه کوچک من: