23

اگر زیاد سرما می خورید ، مسوم می شود و یا به بیماری های واگیر دار دچار می شود ، نشان دهنده ی ضعف دستگاه ایمنی بدن شماست. راه های زیادی برای بهبود عملکرد ایندستگاه وجود دارد ، در ادامه غذاهایی که ایمنی شما را بالا می برند را معرفی خواهیم کرد.

رعایت برخی از نکته های تغذیه ای و داشتن رژیم های غذایی سالم و مناسب، می تواند کمک چشمگیری به ارتقای سطح ایمنی بدن بکند. این در حالی است که برخی از عوامل هم می توانند باعث کاهش قدرت دفاعی بدن در برابر بیماری های مختلف بشوند.یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های عفونی و ویروسی، داشتن یک سیستم ایمنی قوی است که بتواند سد محکمی در برابر عوامل بیماری زا باشد. رعایت برخی از نکته های تغذیه ای و داشتن رژیم های غذایی سالم و مناسب، می تواند کمک چشمگیری به ارتقای سطح ایمنی بدن بکند. این در حالی است که برخی از عوامل هم می توانند باعث کاهش قدرت دفاعی بدن در برابر بیماری های مختلف بشوند. به همین دلیل هم در این مطلب، سعی کرده ایم شما را با چند خوراکی، ریزمغذی و عادت های غذایی خوب و بد برای حفظ و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن آشنا کنیم.

 

۱ لبنیات: مصرف شیر و ماست و پنیر به تقویت ایمنی بدن کمک می کند. محتویات ماست، مخصوصاً باکتری های مفید موجود در ماست های پروبیوتیک، می توانند روده و دستگاه گوارش را از شر عوامل میکروبی بیماری زا در امان نگه دارند. محققان اتریشی می گویند که مصرف روزانه حدود ۲۵۰ گرم ماست پروبیوتیک می تواند تا حد چشمگیری باعث افزایش قدرت ایمنی بدن بشود.

 

۲ جوی دو سر: محققان نروژی اعلام کرده اند که جوی دو سر حاوی فیبری به نام «بتا گلوکان» است که این نوع فیبر می تواند با پیشگیری از ابتلا به بیماری های میکروبی، باعث تقویت سیستم دفاعی بدن هم بشود. افرادی که مصرف نان جو، سوپ جو یا غلات صبحانه حاوی جوی دو سر را به صورت مرتب و روزانه در برنامه غذایی خود دارند، کمتر از سایرین به بیماری هایی مانند آنفلوآنزا، تبخال و حتی سیاه زخم مبتلا می شوند. جوی دو سر با تقویت سیستم دفاعی بدن و کمک به کارکرد بهتر آنتی بیوتیک ها، نقش برجسته ای در بهبود سریع تر بیماری های عفونی در بدن بازی می کند. از این رو، توصیه می شود که حداقل هفته ای ۳ ۲ مرتبه غلات کامل حاوی جوی دو سر را در برنامه غذایی تان داشته باشید.

 

۳ سیر: پژوهشگران انگلیسی می گویند که «آلیسین»، ماده موثر موجود در سیر و پیاز است که می تواند با عوامل عفونی و باکتریایی در بدن مبارزه کند و در نهایت، منجر به افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن بشود. افرادی که عادت به مصرف بیش از ۶ حبه سیر خام در طول هفته دارند، ۳۰ درصد کمتر از سایرین به سرطان کولورکتال و ۵۰ درصد هم کمتر به سرطان معده مبتلا می شوند. به همین خاطر، توصیه می شود که حداقل روزی ۲ حبه سیر خام بخورید و این ماده غذایی را به تمام غذاهایتان هم اضافه بکنید.

 

۴ چای: چای سبز و سیاه، حاوی ترکیبی به نام «ال سنین» هستند که همین ترکیب می تواند کمک فراوانی به افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن بکند. برای دریافت به اندازه این ترکیب، لازم است حداقل روزی ۳ و حداکثر هم ۵ فنجان چای سبز یا سیاه معمولی (نه چای کیسه ای) بنوشید.

 

۵ ماهی: سلنیوم و اسیدهای چرب امگا۳ که به وفور در ماهی و انواع منابع غذایی دریایی پیدا می شوند هم یکی دیگر از ترکیب های مفید و موثر برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن هستند. این ترکیب ها، کمک زیادی به سیستم دفاعی بدن برای دفع بیماری های عفونی می کنند. از این رو، توصیه می شود که حداقل هفته ای ۲ بار و هر بار حدود ۳۰۰ گرم ماهی یا سایر غذاهای دریایی را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

 

۶ قارچ: تحقیقات جدید ثابت کرده اند که مصرف متعادل و مستمر قارچ می تواند باعث افزایش تولید و فعالیت گلبول های سفید در بدن بشود. این مساله کمک زیادی به دفع بیماری های عفونی و ارتقای سطح سلامت سیستم دفاعی بدن می کند. به همین دلیل، محققان دانشگاه واشنگتن به تمام افراد توصیه می کنند که هفته ای ۴ ۳ مرتبه و هر بار به اندازه یک مشت پر، قارچ مصرف بکنند.

 

۷ منابع انواع آنتی اکسیدانی: تمام میوه ها و سبزی های تازه، گوشت های کم چرب سفید.

 

۸ منابع ویتامین های C و E: فلفل دلمه ای، میوه ها و سبزی های رنگی خام، گوجه فرنگی، مرکبات، چغندر، توت فرنگی، کیوی، نخود، هویج، تخمه آفتابگردان، سیب، بادمجان و پیاز قرمز.

 

۹ منابع بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدها: زردآلو، مارچوبه، چغندر، بروکلی، طالبی، هویج، ذرت، فلفل سبز، کلم پیچ، انبه، شلغم، هلو، گریپ فروت صورتی، کدو حلوایی، اسفناج، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هندوانه و نارنگی.

 

۱۰ منابع روی: گوشت قرمز، گوشت ماکیان، مغزها، حبوبات، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار و لبنیات.