24

امروزه درحالی که چاقی معضل بسیاری از افراد می باشد ، عده ای به دنبال راهی برای درمان لاغری خود هستند. لاغری نیز یکی از مشکلات افراد به حساب می آید. یکی از روش های درمان لاغری استفاده از طب سنتی می باشد.

این روزها دختران و پسران زیادی را می بینیم که برخلاف افراد چاق که به دنبال کاهش وزن هستند، در جست وجوی راهی می گردند تا یک کیلوگرم به وزن شان افزوده شود و به وزن استاندارد خود نزدیک شوند. این گروه از مردم به دلایل مختلفی دچار لاغری می شوند که از میان آنها می توان به رژیم بد غذایی، بی اشتهایی عصبی و اختلال های گوارشی اشاره کرد. آنچه می خوانید دلایلی است که مکتب های درمانی طب سنتی مانع افزایش وزن این گروه می دانند.

 

حجم غذا مناسب نیست

 

یکی از نکاتی که ممکن است مانع از رسیدن وزن شما به وزن استاندارد شود متناسب نبودن حجم غذا و فعالیت هایی است که شما در طول روز دارید. به باور درمانگران شیوه های طبیعی درمان مردان و زنانی که متناسب با فعالیت ها و برنامه های روزانه شان موادغذایی و خوراکی مصرف نمی کنند نمی توانند وزن شان را به حد استاندارد برسانند. توجه داشته باشید که مقصود از فعالیت روزانه تنها فعالیت های فیزیکی و جسمانی نیست بلکه فعالیت های فکری و ذهنی فرد را نیز در بر می گیرد. ممکن است فردی در طول روز آنچنان تحرکی نداشته باشد و بیشتر ساعات روز را پشت میز بنشیند اما به لحاظ فکری و ذهنی بسیار درگیر و شلوغ باشد. اگر این فرد نیز به میزان کافی غذا و خوراکی مصرف نکند نمی تواند به وزن استاندارد برسد و دچار لاغری می شود.

 

 

 

علت: از دیدگاه درمانگران طب سنتی انرژی ای که بدن برای فعالیت های جسمی و ذهنی صرف می کند از سوخت و ساز مواد غذایی و انرژی ای که از این طریق به دست می آید تامین می شود بنابراین اگر فرد متناسب با فعالیت هایش غذا مصرف نکند انرژی مورد نیازش را از بافت های بدن تامین می کند و این امر موجب لاغری فرد می شود.

 

سوخت وسازتان مشکل دارد؟

 

گاهی اختلال در عملکرد دستگاه گوارش به ویژه اختلال در روند سوخت و ساز و متابولیسم بدن عامل لاغری است بنابراین فردی که دچار لاغری است و قصد دارد وزنش را افزایش دهد باید پیش از هر اقدامی از سلامت عملکرد دستگاه گوارش و چگونگی سوخت و ساز بدن مطلع شده تا مصرف مواد غذایی موثر واقع شود.

 

علت: بروز مشکل در عملکرد دستگاه گوارش یا یکی از اندام هایی که در سوخت و ساز بدن تاثیرگذار است، موجب عدم هضم یا جذب مناسب مواد غذایی و ماده مفید خوراکی ها می شود. در این حالت نه تنها وزن اضافه نمی شود بلکه فرد با کاهش وزن روبه رو می شود.

 

اعصاب تان ناآرام است

 

بی اشتهایی عصبی یکی از شایع ترین دلایل بروز لاغری در مردم است که به دلیل کارهای سنگین، پرمسئولیت و پرتنش به وجود می آید. گاهی ممکن است یک خانم خانه دار نیز از این اختلال رنج ببرد و به دلیل تمرکز زیاد بر مشکلات خانوادگی طی روز و حین انجام فعالیت های روزانه اش به این اختلال عصبی مبتلا شود.

 

علت: درمانگران طب سنتی ناراحتی، اضطراب، غصه، استرس و فشارهای عصبی را از جمله دلایل کاهش اشتها و بروز لاغری در افراد می دانند و معتقدند این تنش ها مانع از جذب و هضم مناسب مواد غذایی مفید و لاغری می شود. بنابراین بهتر است پیش از درمان لاغری از متخصص طب سنتی خود بخواهید برای درمان اختلال های عصبی اقدام کند.

 

اخلاط نامناسب در بدن

 

در بسیاری از متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که آنچه انسان به عنوان غذا مصرف می کند بعد از هضم و جذب به ۴ خلط صفرا، سودا، دم و بلغم تبدیل می شود بنابراین در صورتی که غذایی که مصرف می کنیم از مواد اولیه سالم، سلامت و طبیعی تهیه شده باشد در بدن اخلاط مناسب و سالم تهیه می شود اما اگر این غذاها از مواد نامناسب و ناسالم تهیه شده باشد تبدیل به خلط های نامناسب و موذی می شود که مانع از افزایش وزن این گروه می شود.

 

علت: اگر مواد غذایی که مصرف می کنیم نتیجه یک انتخاب بد یا ترکیبی از مواد غذایی نامناسب و بی خاصیت باشد، اخلاط نامناسبی در بدن تشکیل می شود که بدن آنها را جذب نمی کند و این مواد مانع از جذب مواد مفید و مغذی توسط بدن می شود و روند لاغری ادامه پیدا می کند.

 

شاید دلیل لاغری شما این باشد…

 

در برخی از متون طب سنتی علاوه بر اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و عدم تناسب میزان غذا و انرژی دریافتی فرد، عوامل دیگری را هم مانع افزایش وزن برای افراد لاغر می دانند.

 

افراد مبتلا به بیماری های کبدی یا بیماری هایی که منجر به بزرگی طحال در بدن می شوند ازجمله افرادی هستند که ناخودآگاه در معرض لاغری قرار می گیرند.

ابتلا به اسهال از مواردی است که موجب حفظ ریتم کاهش وزن می شود. این مکانیسم در حقیقت در برخی از شیوه های درمانی برای لاغرشدن افراد چاق مورد استفاده قرار می گیرد.

ابتلا به سوء مزاج سرد نیز یکی دیگر از دلایل ابتلا به لاغری است. درمانگران برای درمان لاغری پیش از هر چیز احتمال وجود سوءمزاج سرد را در بیماران شان بررسی می کنند.

وجود انگل در دستگاه گوارش نیز از جمله مواردی است که موجب کاهش وزن افراد و لاغری آنها می شود چرا که انگل پیش از آنکه مواد غذایی هضم و جذب شود از آنها تغذیه می کند.

خواب معتادل و مناسب نیز در درمان این اختلال موثر است. افرادی که برای درمان لاغری و افزایش وزن به پزشک مراجعه می کنند باید علاوه بر کنترل و تنظیم ساعات خواب شان، فعالیت ها و برنامه های روزانه خود را نیز تنظیم کنند.

 

 

این غذاها را به سبد غذایی تان اضافه کنید

 

درمانگران طب سنتی همیشه به افرادی که برای افزایش وزن و رسیدن به تناسب اندام به آنها مراجعه می کردند مصرف انواع حلیم، کله پاچه، خوراک گوشت اردک، خوراک کبک و گوشت بزغاله را توصیه می کردند. آنها معتقد بودند که گنجاندن این مواد به سبد غذایی افراد لاغر به آنها کمک می کند که بر لاغری خود غلبه کنند. البته این درمانگران به افراد لاغر هشدار می دهند که این غذاها را با تجویز درمانگرشان به سبدغذایی خود اضافه کنند چرا که پیش از افزودن این غذاها به برنامه غذایی روزانه باید از سلامت جسمی خود مطمئن باشند و معاینه شوند. علاوه براین این درمانگران مصرف شیربرنج و شیرینی هایی مانند باقلوا، قطاب و خوردن پسته، فندق، بادام و کنجد و گنجاندن میوه های شیرین به سبد غذایی را از دیگر عوامل موثر در افزایش وزن افراد لاغر می دانند.

 

این داروهای طبیعی را امتحان نکنید

 

برخی داروهای گیاهی در عطاری ها به فروش می رسد که برای درمان لاغری از سوی فروشندگان توصیه می شود. متاسفانه تجویز بسیاری از این داروهای گیاهی بدون لحاظ کردن علل واقعی لاغری در افراد، صورت می گیرد. در حقیقت این گروه به همه افراد لاغر با طبع و مزاج مختلف یک داروی گیاهی را تجویز می کنند. به همین دلیل است که برخی مردم از این داروها نتیجه می گیرند و برخی آنها نتیجه نمی گیرند و با مصرف آن دچار اختلال دیگری نیز می شوند. لازم است افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند و می خواهند لاغری خود را درمان کنند پیش از مصرف هر گیاه و داروی طبیعی با متخصص و درمانگر طب سنتی مشورت کنند