هنگامی که مدرسه و دانشگاه ها باز میشوند دانش آموزان و دانشجویان باید از هر لحاظ آماده باشند تا مشکلی در تحصیل شان بوجود نیاید.این آمادگی ها زیاد سخت نیستند،اما با تلقینی که دانش آموز یا دانشجو به خودش میکند این موارد سخت میشوند.6 مورد هستند که اگر به آن ها دقت کنید و آن ها را رعایت کنید قطعاً سال خوبی خواهید داشت.در ادامه با این 6 مورد آشنا خواهید شد.
1- پیشمطالعه: برای آنکه در مدرسه اعتمادبهنفس خوبی داشته باشید و ذهنتان در کلاس متمرکز شود، پیشنهاد میکنم برای بعضی درسها قبل از تدریس معلم وقت بگذارید و مطالب را بخوانید. این پیشمطالعه بسته به علاقه و میزان وقت شما میتواند یک خواندن سطحی باشد یا یک مطالعه و تحقیق همهجانبه؛ اما حتی دانستن اسم فصلی که معلم میخواهد تدریس کند، به ذهن شما کمک میکند تا سر کلاس توجه بیشتری داشته باشید.
2- درس هر روز را همان روز بخوانید: این کار به ظاهر ساده است اما احتیاج به ارادهی قوی دارد. منظور این است که بعد از آنکه هر مبحثی را آموزش دیدید، همان روز به مطالعهی آن مشغول شویدف حتی اگر قرار نیست از شما امتحانی گرفته شود! تحقیقات نشان داده اگر مطلب آموختهشده در یک روز را همان روز نخوانیم باید 16 برابر انرژی بیشتری صرف کنیم تا همان مطلب برای ما جا بیفتد.
3- نشاندار کردن سؤالات مهم: توصیه میشود بعد از آنکه سؤالات یک مبحث را کار کردید و نکتهی مهمی در آن یافتید، کنار سؤال علامتی بگذارید تا بعداً بتوانید با صرف زمان کمتری، مجدداً سؤالات مهم را مرور کنید.
4- بازیابی: تحقیقات نشان داده نوشتن جزوهی در کلاس منجر به عدم تمرکز دانشآموزان خواهد شد. بهتر است به جای جزوه نوشتن از روش بازیابی مطالب استفاده کنید. بازیابی یعنی بلافاصله بعد از کلاس، فکر کنید که چه چیزهایی یاد گرفتهاید و سپس همانها را به صورت جزوه یادداشت کنید.
5- تکبرنامهای باشید: اشتباه برخی از دانشآموزان این است که احساس میکنند هر چه از تعداد کتابهای بیشتری استفاده کنند یا برنامههای متنوع داشته باشند، نتیجهی بهتری خواهند گرفت. در صورتی که این کار منجر به آشفتگی ذهن دانشآموز شده و هیچ نتیجهی مثبتی در پی نخواهد داشت. بهتر آن است که دربارهی منابع تحقیق کنید و بعد از پیدا کردن مناسبترین و باکیفیتترین برنامه، به آن اعتماد کرده و تنها همان راه را در پی بگیرید.
6- روشهای موفق خود را بشناسید: بعد از آنکه در درسی نمرهی خیلی خوبی گرفتید، بهتر است فکر کنید که کدام روشتان نتیجهبخش بوده است و آیا میتوان این روش را در درسهای دیگر هم تعمیم داد؟ به این ترتیب میتوانید نقاط قوتتان را به نقاط قوت پایدار تبدیل کنید.
منبع : کانون