table-mountain-all-purpose-seasoning-1

از فایده های درمانی سماق چه میزان اطلاع دارید این چاشنی ترش مزه چه خاصیت هایی برای بدن ما در خود جای داده است علت افزودن سماق به کباب چیست ؟چرا در کبابی ها بیشتر این ادویه را میبینیم ؟توصیه متخصصین تغذیه در زمینه استفاده از این ادوییه چیست ؟می خواهیم به دانستنی هایتان در مورد این ادویه اشاره کنیم با ما همراه باشید و این ادویه را در میان دیگر چاشنی هایتان قرار دهید .

سماق

هر بلور سماق دارای 30000 اتم است که هر اتم باعث ساخت گلبول قرمز خونی می شود.
رنگ قرمز سوخته سماق باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شود.
مصرف سماق با غذا باعث جلوگیری از جذب چربی ها می شود.
سماق باعث رفع آلزایمر به دلیل آندوسیتوز می شود.
خاصیت ضد میکروبی دارد.
خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از عمل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند.
رادیکال های آزاد با تخریب سلول های بدن نقش مهمی در بروز انواع سرطان دارند. بنابراین آنتی اکسیدان ها از بروز سرطان ها جلوگیری
می کنند.
برای بیماران دیابتی مفید است، زیرا یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در دیابتی ها، ترکیب شدن گلوکز )قند خون(با پروتئین های حیاتی بدن است که به تغییر ساختار شیمیایی و عملکرد این پروتئین ها می انجامد. مطالعات نشان می دهد که سماق تا 81 درصد از بروز این فرایند جلوگیری می کند.
برای دندان درد مفید است.
اشتها را تحریک می‌کند.
به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده می‌باشد.
خاصیت ادرارآور یا دیورتیک دارد.
تب را پایین می آورد.
در درمان بیماری‌های روماتیسمی و نقرس موثر است.
خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون )مانند اوره) را دفع می ‌کند.
لثه‌ها را تقویت کرده و آنها را محکم می ‌سازد.
برای برطرف شدن تهوع و بی اشتهایی مفید است.
تقویت کننده ی دستگاه گوارش است.
از خونریزی معده جلوگیری می‏کند.
در رفع غلظت خون موثر است.
خوردن گرد سماق با آب سرد از خونریزی داخلی جلوگیری می کند.
غرغره ی جوشانده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است.
مالیدن آب جوشانده ی سماق روی محل ضربه دیده، از ورم آن جلوگیری می کند.
اسهال معمولی و اسهال خونی را برطرف می کند.
کمپرس با سماق در التیام زخم، سوختگی، اگزما، ترک نوک سینه و عضو ضرب دیده موثر می باشد.
برای رفع تهوع و استفراغ ، سماق را با زیره و آب سرد مخلوط کرده و مصرف نمایید.
چای سماق برای کاهش تعریق به کار می رود.
کسانی که هموروئید (بواسیر) دارند و زنانی که ترشحات بی رنگ زنانه دارند، سماق را جوشانده و داخل لگنی بریزند و در آن بنشینند.
در قدیم برگ درخت سماق را دم کرده و برای سیاه کردن مو از آن استفاده می کردند.
در قدیم سماق برای درمان سوزاک و سل به کار می رفته است.
در قدیم شیره خارج شده از درخت سماق را برای درمان بیماری های دستگاه ادراری به کار می بردند.
دلیل افزودن سماق به کباب :

علت افزودن سماق به کباب این است که خوردن گوشت کباب شده باعت تولید آنزیم‌هایی در بدن می‌شود که مضر هستند  سماق می‌تواند اثر این آنزیم ها را خنثی کند.

هشدارها :

خوردن سماق تازه باعث مسمومیت می شود. بنابراین فقط باید خشک آن را مصرف نمود.
به دلیل اینکه طبیعت سماق سرد است، برای افراد سردمزاج مناسب نیست و باید با گیاهان گرم مصرف شود.
مصرف بیش از حد سماق می ‌تواند مسمومیت زا باشد.
سماق را باید به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری نمایید.