هنگامی که در خون رسانی به مغز اختلال بوجود می آید،سکته مغزی گریبان گیر فرد مورد نظر میشود.عملکرد طبیعی مغز اگر با اختلال مواجه شود و یکی از این اختلالات عدم خون رسانی باشد،قطعاً سکته مغزی بوجود می آید.بصورت معمول قبل از اینکه فرد سکته مغزی کند علائمی هشدار دهنده از خود نشان نمیدهد.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به اینکه شیوع سکته مغزی در جهان 130 در 100 هزار است گفت: روزانه در پایتخت 100 نفر دچار سکته مغزی میشوند.
بابک زمانی در حاشیه همایشی که به مناسبت روز جهانی سکته مغزی در پارک ملت تهران برگزار شد اظهار داشت: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر و مهمترین علت ناتوانی در ایران است و ابتلا به آن می تواند سالها سبب ناتوانایی و کم توانایی فرد در زندگی شود.
وی با اشاره به اینکه از هر 100 هزار نفر 130 نفر امکان ابتلا به سکته مغزی دارند و این آمار شیوع این بیماری در جهان به شمار میرود افزود: در تهران روزانه 100 نفر دچار سکته مغزی میشوند.
رئیس انجمن سکته مغز ایران ادامه داد: 20 تا 40 سالگی شایع ترین سن ابتلا به ام اس است که در همین مدت شیوع سکته مغزی دو برابر ام اس در جهان بوده البته باید توجه داشت که هرچه تشخیص بهتر باشد و سریعتر این مشکل شناسایی شود درمان آن موفق تر است.
زمانی اضافه کرد: درمان سکته مغزی فقط در سه ساعت اول امکان پذیر بوده و پس از آن این مسئله محقق نمیشود و هر عملی که انجام میگیرد جهت بهبودی عوارض و جلوگیری از سکتههای بعدی است.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران ادامه داد: در زمینه سکته مغزی بیش از آنکه به پزشک ماهر نیاز داشته باشیم به هماهنگی اقشار مختلف و ارتقای آگاهی آنان نیازمندیم و متاسفانه در حال حاضر اطلاعات عمومی مردم و حتی پزشکان متخصص در مورد سکته مغزی خیلی درست نیست و عمق کافی ندارد.
زمانی با تاکید بر اینکه درمان سکته در سه ساعت اولیه آن مفید است افزود: انجمن سکته مغزی تلاش کرده بیشترین فعالیت خود را اکنون به موضوع اطلاع رسانی جهت درمان به موقع سکته و پیشگیری از آن اختصاص دهد.
منبع : ساعت 24