picsart_1478437450771

گوش از جمله اعضای مهم بدن است. عده ای تصور می کنند که تنها وظیفه گوش شنیدن است اما این عضو وظایف مهم تری را بر عهده دارد. گوش بجز اینکه یک اندام شنوایی است نقش اساسی نیز در حفظ تعادل فرد به وسیله مژک هایی که در آن با مایعی در گوش که به مغز ارطبات دارند به عهده دارد. 

گوش یکی از اعضا ی بدن است که که کارکرد اصلی آن شنوایی است و ساختار گوش به طوری است که ارتعاشات صدا را به گیرنده های تخصص یافته منتقل می کند. کارکرد دیگر گوش کنترل سیستم تعادل بدن است. در ادامه به چند مورد از اختلالات گوش و سیستم تعادلی اشاره می کنیم:

گوش یکی از اعضا ی بدن است که که کارکرد اصلی آن شنوایی است. ساختار گوش به طوری است که ارتعاشات صدا را به گیرنده های تخصص یافته منتقل می کند. کارکرد دیگر گوش کنترل سیستم تعادل بدن است. در ادامه به چند مورد از اختلالات گوش و سیستم تعادلی اشاره می کنیم:

لابیرنتیت (Labyrinthitis) یا التهاب مجاری نیم دایره گوش داخلی

عفونتی ویروسی یا میکروبی است. گوش داخلی از سه مجرای نیم دایره پر از مایع و حاوی حسگر های تعادلی تشکیل شده است. ویروس ایجاد کننده عفونت حلق ممکن است از طریق لوله ی استاش به گوش میانی و گوش داخلی برسد و موجب عدم تعادل، سرگیجه، منگی، تهوع، استفراغ و کاهش شنوایی شود.

معمولا این عفونت طی چند هفته بر طرف می شود. استراحت و مصرف دارو های ضد تهوع ضرورت دار . در نوع میکروبی به دلیل احتمال ایجاد کری، انتقال عقونت به مغز و ایجاد مننژیت درمان فوری با آنتی بیوتیک اجباری است.

وز وز گوش (Tinnitus):

هنگامی ایجاد می شود که عصب شنوایی مورد تداخل صداهای مختلف قرار می گیرد و اصواتی به شکل غرش عمیق یا صداهای زوزه مانند و با “زیرایی” (زیری یا بمی زیاد) به طور متناوب یا مداوم در یک یا در هر دو گوش شنیده می شود. وز وز گوش ممکن است موقتی یا دایمی باشد و علت معمول آن، آسیب سلول های داخلی در اثر عفونت، ضربه سر، بیماری های مثل فشارخون بالا یا حتی استفاده از بعضی دارو ها (مانند آسپیرین یا بعضی آنتی بیوتیک ها) است.

وز وز گوش دایمی ممکن است با تمام جنبه های زندگی فرد تداخل کند و مزاحم خواب بیمار  نیز بشود. یوگا و  خود- هیپنوتیزم ممکن است موجب کاهش وز وز شود. استفاده از وسایل پوشاننده صدا نیز مفید واقع می شود.

منبع: بهترین ها