در عفونت لثه سه عامل که هرکدام یک ضلع مثلث را تشکیل میدهند، نقش دارند. مهمترین عامل اصلی، بیماریهای نسوج نگهدارنده دندان و لثه، پلاک میکروبی یا مجموعهای از میکروارگانیسمهایی است که در محل اتصال لثه به دندان تشکیل میشوند و آهسته آهسته به شیار لثه نفوذ میکنند و محصول ناشی از سوخت و ساز میکروارگانیسمها باعث میشود کیسه تشکیل شود و مهمترین جزء این قضیه، پلاک میکروبی است.
پس رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان عامل کلیدی اصلی است و میکروارگانیسمهایی که در محیط عفونی قرار دارند. عامل دوم، میزبان مستعد است. عامل سوم، مواد غذایی است. اگر فرد مسواک نزند، تغذیه مناسب هم نداشته باشد و عادات موضعی مضر نیز داشته باشد، مستعد بیماری لثه میشود.
عفونتهای لثه یک فاکتور خطر واقعی برای بسیاری از بیماریهای عمومی به حساب میآید. این بیماریها شامل دیابت، عروق کرونر، گرفتگی عروق مغزی حتی روماتیسم مفصلی، انواع بیماریهای روحی ـ روانی و افسردگی است.
این جراح لثه در پایان با اشاره به اینکه شیار لثه یعنی محل اتصال دندان به لثه 1 تا 8/1میلی متر عمق دارد، خاطرنشان کرد: از طریق شیار لثه مایعی ترشح میشود که این مایع مشتق شده از جریان خون است. این مایع به بزاق وصل شده و ما هنگام غذاخوردن آن را به دستگاه گوارشمان وارد میکنیم. بخش اول هضم و جذب بهواسطه اینها صورت میگیرد. بنابراین مهمترین جزء کمک به پیشگیری از بیماریهای لثه، رعایت مناسب بهداشت دهان است.
منبع: سلامت نیوز