در یک مطالعه ی هشدار دهنده محققان اعلام کردند که سیگار باعث خرابی و آسیب ژنتیک در ریه ها می شود. آن ها همچنین اعلام کردند این آسیب های قابل توجه به آسیب های سایر اندام بدن هم مرتبط هستند. این مطالعه دیدگاه های تازه ای را که چگونه دود سیگار موجب سرطان می شود را ارائه می کند.
در یک مطالعه ی هشدار دهنده محققان اعلام کردند که سیگار باعث خرابی و آسیب ژنتیک در ریه ها می شود. آن ها همچنین اعلام کردند این آسیب های قابل توجه به آسیب های سایر اندام بدن هم مرتبط هستند. این مطالعه دیدگاه های تازه ای را که چگونه دود سیگار موجب سرطان می شود را ارائه می کند. تجزیه و تحلیل ها نشان می دهد که مصرف دخانیات چگونه باعث جهش هایی توسط مکانیزم بدن می شود و منجر به سرطان می شود.
سرطان با جهش یک سلول در DNA ایجاد می شود و محققان از دود تنباکو بیش از ۷۰ مواد شیمیایی عامل سرطان را شناسایی کرده اند. با این مطالعه محققان دریافتند افرادی که در روز یک بسته سیگار می کشند پیشرفت جهش اضافی در ریه های آن ها در طول یک سال میانگین ۱۵۰ جهش می باشد که این میزان، خطر بالای سیگار را در ابتلا به سرطان نشان می دهد. دود سیگار فقط باعث ایجاد بیماری در ریه نمی شود، بلکه موجب جهش سلول و ایجاد تومور در دیگر بخش های بدن نیز می شود. به عنوان مثال دود سیگار با کشیدن یک بسته در روز به طور متوسط سالانه منجر به ۹۷ جهش در سلول حنجره، ۳۹ جهش در حلق، ۲۳ جهش در دهان، ۱۸ جهش در مثانه و ۶ جهش سلول کمر می شود. این مطالعه که در دانشگاهی در انگلستان منتشر شده است، نتایج و تصاویر ترکیبی غیر منتظره ای از اثرات مستقیم و غیر مستقیم دود را بر بدن فاش کرد.
جهش ناشی از دود سیگار و مواد سرطان زا در دخانیات که باعث آسیب به DNA می شود، به طور عمده در اندام هایی که در تماس مستقیم با دود بوده اند دیده شده است. این یافته نشان می دهد مکانیسم هایی که به وسیله ی سیگار سرطانی می شوند ممکن است پیچیده تر از آن باشد که در تفکر بگنجد. مطالعه روی دود سیگار می تواند سرنخی جدید برای فهمیدن چگونگی توسعه ی سرطان و در نتیجه جلوگیری از آن ارائه کند. با کنترل و پیشگیری می توان سالانه از میلیون ها مرگ و میر در جهان جلوگیری کرد.
در این باره بیشتر بخوانید: ابزار ها و روش های ترک سیگار را بشناسیم