picsart_1478018697536

اگر فردی پس از مراجعه به دکتر بفهمد، که مبتلا به سرطان سینه می باشد، ممکن است این جمله را از پزشک بشنود که این بیماری تنها در سینه نیست بلکه، به بقیه ی اندام ها هم گسترش پیدا کرده است. اما این گسترش برای افراد مختلف متفاوت است و در برخی افراد باعث عمر طولانی تر می شود و برای برخی عمر کمتری را به دنبال دارد.

 


اگر فردی پس از مراجعه به دکتر بفهمد، که مبتلا به سرطان سینه می باشد، ممکن است این جمله را از پزشک بشنود که این بیماری تنها در سینه نیست بلکه، به بقیه ی اندام ها هم گسترش پیدا کرده است. اما این گسترش برای افراد مختلف متفاوت است و در برخی افراد باعث عمر طولانی تر می شود و برای برخی عمر کمتری را به دنبال دارد. در نتیجه تمرکز بر مدیریت درد و کیفیت زندگی هدف اصلی می باشد. مکان هایی که سرطان سینه می تواند به آنجا برود و پیشرفت کند که به احتمال زیاد غدد لنفاوی، استخوان، کبد، ریه ها و مغز می باشند.

غدد لنفاوی:

غدد لنفاوی زیر بازو، داخل سینه و نزدیکی ترقوه مکان های اولیه گسترش سرطان سینه هستند. اگر آن ها درگیر این بیماری شوند، پزشک می تواند به تخلیه ی باکتری ها و مواد مضر به سیستم لنفاوی کمک کند.

استخوان ها:

ورود سرطان سینه به استخوان ها معمولاً با نشانه ی درد آشکار می شود که اولین علامت می باشد. استخوان هایی که می توانند در این بیماری تحت تأثیر قرار بگیرند، شامل ستون فقرات، بازوها و ساق پاها می باشد که اگر استخوان ها ضعیف باشند به دلیل شکستگی استخوان ها اغلب درمان با مانع روبرو می شود. همچنین ممکن است باعث بی حسی در یک دست یا پا شود و اگر نخاع را هم درگیر کند باعث مشکلات بی اختیاری می شود.

کبد:

سرطان سینه اگر به سمت کبد برود باعث ایجاد درد شدیدی در شکم یا احساس نفخ شدیدی می شود. از دست دادن اشتها و کم کردن وزن و تبدیل سفیدی پوست و چشم به رنگ زرد از دیگر علائم از کار افتادن کبد می باشد.

ریه (شش):

سرطان سینه همچنین می تواند به ریه یا فضای بین ریه و قفسه ی سینه کشیده شود که علائم آن شامل تنگی نفس، سرفه ای که خیال رفتن ندارد، درد قفسه ی سینه و در بعضی افراد کم شدن اشتها و از دست دادن وزن می باشد.

مغز:

این امکان وجود دارد که سرطان به سمت مغز کشیده شود که می تواند باعث سر درد شدید، به هم خوردن تعادل به زمین افتادن شود. همچنین ممکن است باعث بی حسی در اعضای بدن یا ضعف آن ها شود و احساس گیجی یا تشنج ایجاد کند.

درمان:

هر فردی وابسته به گسترش و محل آن درمان خاصی را می طلبد. درمان ممکن است از طریق جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و یا دارو باشد. پزشک معالج توصیه هایی مربوط به بیماری را با توجه به آزمایشات و اسکن های گرفته شده به بیمار ارائه می دهد.

 

در این باره بیشتر بخوانید: راه های جلوگیری از سرطان سینه