اشخاص پیر مبتلا به بیماری قند خون بالا که تحت معالجه با انسولین هستند زیادتر از بیماران جوان امکان انتقال به بخش اورژانس و بستری شدن در بیمارستان به علت پایین بودن قند خون یا خطاهای مرتبط با انسولین را دارند. انسولین همچنان به دلیل پیچیدگی تعیین دوز و تزریق این دارو وهمچنین نظارت بر مقدار قند خون یکی از چالش های اصلی درمدیریت دیابت است. خطر هیپوگلایسمی مرتبط با انسولین یکی از نکات مهم در انتخاب این روش درمانی است.
نتایج این تحقیق درمجله ی JAMA Internal Medicineمنتشر گردید و نشاندهنده ی تعداد وقایع هیپوگلایسمی در سال است که منجر به مراجعه به بخش اورژانس و بستری شدن به دلیل خطاهای مرتبط با انسولین در بیمارستان می شود.
این تحقیق با آنالیز عوارض جانبی استفاده از انسولین در بیماران از سال 2007 تا 2011 انجام شد.
بر اساس 8100 حادثه ی اتفاق افتاده، نویسندگان مقاله تخمین می زنند که سالانه 79648 مراجعه به بخش اورژانس بدلیل وقایع مرتبط با خطاهای انسولین صورت می گیرد که تقریباً یک سوم یا 29.3درصد از این افراد در بیمارستان بستری می شوند. بیماران مسنی که 80سال یا بالاتر سن دارند دو برابر بیماران 45 تا 64 ساله به بخش اورژانس به دلیل هیپوگلایسمی مراجعه می کنند و تعداد افرادی که به دلیل خطاهای مرتبط با انسولین در بیمارستان بستری می شوند در افراد مسن نسبت به افراد میانسال 5 برابر است. بیماریهای نورولوژیک شدید نظیر شوک، بیهوشی، تشنج یا افتادن به دلیل هیپوگلایسمی یا جراحت در 60.6درصد مواقع مشاهده می شود.
در 20.8درصد از بیمارانی که به بخش اورژانس مراجعه می کنند، 45.9درصد از مواقع به دلیل مشکلات مرتبط با غذا (نخوردن غذا بعد از تزریق انسولین سریع الاثر یا عدم تنظیم رژیم انسولین با کاهش کالری مصرفی) است ، 22.1درصد از این افراد به دلیل اشتباه در مصرف یک انسولین خاص به بخش اورژانس مراجعه می کنند و 12.2درصد از آنها به دلیل تزریق دوز اشتباه انسولین به اورژانس مراجعه می کنند.
میزان مراجعه به اورژانس و به دنبال آن بستری شدن در بیمارستان به دلیل خطاهای مرتبط با انسولین در میان بیماران مسن (80 سال و بالاتر) بیشتر است. خطر هیپوگلایسمی در این گروه باید درهنگام تصمیم به تجویز انسولین یا افزایش انسولین درنظر گرفته شود. اشتباهات مرتبط با غذا یا اشتباه در تزریق یک نوع انسولین اهداف مهمی برای جلوگیری از هیپوگلایسمی هستند.
منبع:http://diabetestma.org/