9

 

از آردهای مختلف در چه زمینه هایی استفاده می شود انواع نان ها را در این مطلب به شما معرفی می کنیم و ارزش تغذیه ای هریک را در اختیارتان قرار میدهیم و از لحاظ معایب و مزایای مصرف با هم مقایسه می کنیم در نتیجه انتخاب با شماست نان بربری،نان سنگک، نان تافتون و نان لواش و نان چاودار از جمله نان هایی هستند که در سفره ما ایرانی ها یافت می شوند .انواع آردهای مخصوص پخت و پز را نیز در ادامه بررسی خواهیم کرد.

 


انواع آرد

? آرد کامل: در تهیه نان سنگک محصولات سبوسدار به کار می رود و نوعی است که پوسته گندم هنگام آسیاب شدن از دانه جدا نمی شود.

? آرد نانوایی: در نان لواش و تافتون به کار می رود و سبوس کمی دارد.

? آرد ستاره: در تهیه نان بربری و نان های فانتزی مصرف می شود و از نظر میزان سبوس در مقام سوم است.

? آرد نول: در تهیه انواع شیرینی ها و کیک استفاده می شود و پایین ترین میزان سبوس را به خود اختصاص داده و ارزش تغذیه ای پایینی دارد.

در ایران مصرف متوسط نان حدود 410 گرم در روز است و با توجه به اینکه هر 100 گرم نان، 274 کالری انرژی تولید می کند، می توان گفت هر فرد روزانه حدود 1100 کالری انرژی از طریق نان دریافت می کند.

    نان سنگک

در هر 100 گرم 258 کالری انرژی دارد.

از نظر میزان مواد مغذی و ویتامین ها خصوصا ویتامین های B و املاح معدنی و پروتئین بهترین نان است.

pic-13427-1442139754

 

    نان بربری

در 100 گرم 265 کالری انرژی وجود دارد.

به علت فقدان مصرف جوش شیرین در این نان ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایر نان هایی که از آرد سفید تولید می شود دارد.

finds-ir-2015052966114055

    نان تافتون

در هر 100 گرم 283 کالری انرژی وجود دارد.

تخمیر آن کوتاه بوده و با حرارت مستقیم و سریع پخته می شود و مصرف جوش شیرین در آن خیلی زیاد است.

nan-taftoon-farsi-l

    نان لواش

در هر 100 گرم 293 کالری انرژی دارد.

کوتاه ترین زمان تخمید بوده و پخت سریع و استفاده از جوش شیرین در آن معمول است.

2078669141133147117611482171421297203177160

? جوش شیرین زیاد موجود در نان لواش و نان تافتون باعث عوارضی همچون کم خونی، پوکی استخوان، سو هاضمه، افسردگی، بی حالی، افزایش فشار خون، سوزش جدار داخلی معده و سو جذب آهن و کلسیم در بدن می شود.

    نان چاودار

از نظر اهمیت تغذیه ای بعد از گندم قرار گرفته است.

نسبت به بقیه غلات در معده به میزان بیشتری ژلاتینی و متورم می شود و باعث احساس سیری و کنترل اشتها می شود.

tasvirezendegi-ir-125

 

 

? نان چاودار به دلیل اینکه قند خون را به کندی بالا می برد، مصرف آن با نظر متخصص تغذیه برای افراد چاق، دیابتی یا ورزشکاران توصیه می شود.

به طدر کلی هرچه نان دیرهضم تر باشد شاخص گلایسمی پایین تری دارد و قند خون را دیرتر آزاد می کند.

    نان خشک (نان اسکو)

100 گرم نان خشک در مقایسه با 100 گرم نان تازه کالری بیشتری دارد زیرا نان خشک آب کمتری دارد و از طرفی به دلیل کم حجم بودن به میزان بیشتری خورده می شود.

38452463464810639261