1054823_943
کم شدن ناگهانی آب در بدن خردسالان چه پیامدهایی برای آن ها به همراه دارد و باعث چه تغییراتی در بدنشان می شود به همین نسبت نیز افزایش میزان آب و مایعات در بدن خردسالان مضر ست و می تواند به سلامیت آن ها آسیب وارد کند مراقب ایجاد تعادل در بدن خردسالان باشید از چه سنینی می توانیم به خردسالان و نوزادن آب و مایعات بدهیم ؟ان ها در سنین شیرخوارگی به چه میزان آب نیاز دارند .

به عنوان یک مادر به یاد داشته باشید هنگامی که نوزادی به دنیا می آید، شیر مادر تمام نیازهای بدن او نسبت به آب را برآورده می کند. معمولا، بدن یک نوزاد سالم تا شش ماه اول از زندگی خود، به حدود 0.7 لیتر آب در هر روز نیاز دارد، اما از 7 تا 12 ماهگی بعد از تولد، نیاز نوزادان به حدود 0.9 لیتر آب در هر روز افزایش می یابد.

 

 همانطور که می دانید وجود آب در بدن هر انسانی برای تمام عملکردهای حیاتی او ضروری است و کمبود آب در بدن انسان ها، به ویژه کودکان می تواند منجر به بروز مشکلات بسیاری در سلامتی آن ها شود.
اما، به خاطر داشته باشید که نیاز به آب در بدن هر فردی متفاوت با دیگران است و به عواملی مانند سن، میزان فعالیت، سلامت، عادات غذایی و شرایط آب و هوایی محیطی که در آن زندگی می کند، بستگی دارد.
میزان آب مورد نیاز بدن کودکان در هر روز چه مقدار است؟به عنوان یک مادر به یاد داشته باشید هنگامی که نوزادی به دنیا می آید، شیر مادر تمام نیازهای بدن او نسبت به آب را برآورده می کند. معمولا، بدن یک نوزاد سالم تا شش ماه اول از زندگی خود، به حدود 0.7 لیتر آب در هر روز نیاز دارد، اما از 7 تا 12 ماهگی بعد از تولد، نیاز نوزادان به حدود 0.9 لیتر آب در هر روز افزایش می یابد.
در واقع، نوزادان تا شش ماهگی بعد از تولد به غیر از شیر مادر به مصرف آب دیگری نیاز ندارند. اما برای کودکان7 تا 12 ماهه که از نوشیدنی ها و مواد غذایی جامد هم استفاده می کنند، مصرف آب کافی حیاتی است.
خطرات مصرف بیش از حد آب در کودکان:به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد آب، حتی زمانی که کودک شما شروع به خوردن غذاهای جامد کند، هم می تواند برای حفظ سلامتی او بسیار خطرناک باشد. جالب است بدانید کودکانی که زیر شش ماه سن دارند، آب را با میل کامل می نوشند، اما اگر شکم آن ها را پر از آب پر کنیم، این حالت ممکن است رشد خردسال را تحت تاثیر قرار داده و اثر منفی بر سلامت او بگذارد.
همچنین، به یاد داشته باشید که مصرف بیش از حد آب می تواند به تشنج در کودکان هم منجر شود. در واقع، پزشکان متخصص اطفال ادعا می کنند که مصرف آب اضافی توسط خردسالان می تواند تعادل سدیم کنسانتره را در بدن آن ها به هم زده و این حالت هم به نوبه خود منجر به تورم بافت های بدن ابن افراد شود. علاوه بر آسیب های ذکر شده، مصرف بیش از حد آب توسط خردسالان می تواند باعث بروز درد شکم در آن ها شده و کودکان کوچک را بی قرار کند.
خطرات مصرف آب ناکافی در کودکان:از آن جایی که مصرف آب کافی برای سلامتی کودکان مهم است، به همین دلیل مادران جوان باید اطمینان حاصل کنند که فرزند عزیزشان آب را به اندازه کم مصرف نکند. در واقع، پزشکان متخصص اطفال ادعا می-کنند که کمبود آب در بدن کودکان، خطرات زیادی را برای سلامتی آن ها به دنبال خواهد داشت، که مهم ترین آن ها عبارتند از:
کم شدن آب بدن کودکان:بیماری هایی مانند تب، اسهال و استفراغ می تواند به سرعت آب بدن کودک شما را کاهش دهد. پس، به خاطر داشته باشید که علائم کم آبی در بدن کودکان شامل خشکی دهان، بی حالی، سرد شدن پوست بدن، آبی شدن پوست و یا رنگ پریدگی در آن ها می باشد. یادتان باشد که اگر شما هم به عنوان والدین یک کودک کوچک متوجه نشانه های کم آبی در بدن کودک خود شدید، به سرعت باید به دنبال مراقبت های پزشکی بوده و فرزندتان را به نزدیک ترین بیمارستان انتقال دهید.
فراموش نکنید که در چنین مواردی، حتی اگر کودک شما شش ماه سن داشته باشد، هم ممکن است بدن او به مصرف آب اضافی نیاز داشته باشد. بنابراین، به سرعت فرزند خود را به یک دکتر متخصص اطفال رسانده و دوره درمان او را دنبال کنید. معمولا، در چنین شرایطی دکتر متخصص اطفال نوشاندن جرعه جرعه آب در هر ساعت را به کودک شما توصیه خواهد کرد. یادتان باشد تا زمانی که خطر از دست دادن آب بدن کودک برطرف نشده باشد، باید نوشاندن جرعه جرعه آب در هر ساعت به کودک خود را تکرار نمایید.
میزان آبی که باید کودک بیمار مصرف نماید:هنگامی که فرزند کوچک شما با کمبود آب مواجه شد و او را نزد دکتر متخصص اطفال بردید، در چنین شرایطی پزشک نوشاندن آب اضافی به کودک شما را توصیه خواهد نمود. اما فراموش نکنید که باید این کار را به آرامی شروع کرده و مصرف آب به کودکتان را به آرامی و با اندازه کم ادامه دهید.
البته، یادتان باشد که در چنین مواردی مادر می تواند آب را از طریق یک شیشه شیر به بدن کودک برساند. اما اگر بر اثر ضعف و بی-حال کودک نتواند آن را خوب بمکد، باید آب مورد نیاز او را از طریق یک قاشق کوچک به بدنش رساند.
علاوه بر این موارد، لازم است بدانید که آب مناسب برای مصرف کودکان باید تازه بوده و به صورت مناسب فیلتر شده باشد. برای احتیاط بیشتر آب مورد نیاز کودک خود را از آب های معدنی و یا آب بطری ها تهیه کنید. البته، فراموش نکنید که در برخی موارد، محتوای مواد معدنی موجود در آب بطری ممکن است برای کودکان کمی زیاد باشد.
از طرفی، آب شهری فاقد فلوراید است و وجود این ماده معدنی برای سلامت بدن و دندان های کودکان ضروری است. اما، اگر آب شهری شما محتوای فلوراید بالاتری است، به کودک خود ترکیبی از آب شهری و آب بطری را به منظور جلوگیری از مصرف فلوراید در مقادیر زیاد بدهید، چون مصرف فلوراید زیاد در کودکان می تواند باعث پوسیدگی دندان های آن ها شود.
به یاد داشته باشید که مادران می توانند پس از شش و یا هفت ماهگی کودک خود، آب را با استفاده از یک فنجان به بدن او برسانند، چون با رسیدن کودک به سن هفت ماهگی زمان مناسب آموزش برخی رفتارها و عادت های درست زندگی به او فرا رسیده است و او این آموزش ها را به آسانی با تکرار کردن، یاد خواهد گرفت. اما، به عنوان یک پدر و مادر جوان و کم تجربه یادتان باشد زمانی که می خواهید به فرزندتان چیزی بیاموزید، باید آرامش خود را حفظ کنید.
پس، نتیجه گیری می شود که والدین عزیر برای داشتن فرزندی سالم و قوی باید در هر سنی با میزان مصرف آب مورد نیاز فرزند خود آشنا باشند. اما، فراموش نکنید نگرانی مادران در مورد میزان مصرف آب کودکان تازه متولد شده خود کاملا طبیعی است. همچنین، زمانی که دادن مواد غذایی جامد به کودکان آغاز می شود، هم زمان باید نوشاندن جرعه جرعه آب به آن ها را شروع کرد، تا از کم آبی بدن کودکان مخصوصا در روزهای گرم سال جلوگیری گردد.
وب‌سایت مامانم: