امروزه به علت صنعتی شدن جوامع و پیشرفت روز افزون علم و دانش و راه یافتن آن به شیوه های نادرست به صنعت غذا، یافتن مواد غذایی سالم و طبیعی به امری دشوار تبدیل شده است. گوشت سفید به ویژه مرغ از جمله اقلام اصلی سفره ایرانی است اما یک مرغ سالم را چگونه باید انتخاب کرد؟ با دکتر سلام همراه باشید.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به شهروندان توصیه کرد: از خرید مرغهای با وزن بالا صرفنظر کنند.
شهرام قنبری مدیر طیور سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه گفت: بالا بودن وزن لاشه مرغ سبب میشود تا مرغ چربی بطنی و حتی چربی بین بافتی بالاتری هم داشته باشد که همه این چربیها وارد بدن افراد شده و می تواند سلامت آنها را به مخاطره بیاندازد.
وی با بیان اینکه در استان کرمانشاه میانگین وزن مرغ کشتار شده (وزن لاشه) 2350 کیلوگرم است گفت:مرغ با وزن زیر یک و نیم کیلوگرم و 38 روزه کمتر در معرض بیماریها قرار گرفته و لذا میزان مصرف دارو نیز در آن کمتر است این مرغها بهترین و سالمترین مرغها هستند، زیرا احتمال انتقال مقاومت به آنتیبیوتیکها نیز در اثر استفاده کمتر از آنتیبیوتیکها به انسان کمتر است.
قنبری افزود: با کوتاه کردن طول دوره پرورشی مرغداران میتوانند به جای چهار دوره پرورشی در سال پنج و یا حتی شش دوره جوجهریزی داشته باشند که این اتفاق سبب خواهد شد تا از تجهیزات و امکانات مرغداری استفاده بیشتری بشود.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه وزن استاندارد مرغ گوشتی در دنیا توسط سازمان جهانی بهداشت بین یک کیلو و 200 گرم تا یک کیلو و 400 گرم اعلام شده است، گفت: بهترین وزن مرغ وزن زیر 1.5 کیلوگرم است.
منبع: باشگاه خبرنگاران