بر طبق بررسی جدید، اضافه وزن یا چاقی بیشتر از آنچه قبلاً تصور می شد خطر ابتلا به سرطان را در پی دارد. محققان یک تیمی را از طرف آژانس بین المللی تحقیقات درباره ی سرطان گرد هم آوردند و بیش از 1000 نفر را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند چاقی خطر ابتلا به 13 نوع سرطان را 8 برابر بیشتر از قبل به وزن مربوط می کند.
بر طبق بررسی جدید، اضافه وزن یا چاقی بیشتر از آنچه قبلاً تصور می شد خطر ابتلا به سرطان را در پی دارد. محققان یک تیمی را از طرف آژانس بین المللی تحقیقات درباره ی سرطان گرد هم آوردند و بیش از 1000 نفر را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند چاقی خطر ابتلا به 13 نوع سرطان را 8 برابر بیشتر از قبل به وزن مربوط می کند.
طبق یافته های این گروه که در مجله ی پزشکی نیو انگلند منتشر شده است حدود 9% از تمام سرطان ها ممکن است در نتیجه ی چاقی باشد.
محققان می گویند اخبار خوب در این وضعیت ناامید کننده، این است که چاقی تا حد زیادی قابل پیشگیری است. گراهام کلدیتز کارشناس بهداشت عمومی و ریاست گروه تحقیقی آژانس بین المللی تحقیقات در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، درباره ی سرطان می گوید: اگر وزن اضافه نکنیم در گروه پرخطر قرار نخواهیم داشت.
البته گاهی اوقات برای کاهش وزن خیلی دیر است، در آن صورت آیا کاهش وزن خطر سرطان را کم می کند؟
احتمالاً بنا به دلایلی نمی تواند صدمه ای به کاهش وزن بزند اما اطلاعات زیادی که فواید این موضوع را نشان دهند، در دسترس نیست. افراد موفق دنباله رو کاهش وزن تا حد زیادی نمی توانند بیماری سرطان را نشان دهند. زیرا اکثراً اضافه وزن پیدا می کنند.
آژانس بین المللی تحقیقات درباره ی سرطان به این نتیجه رسیده اند که وزن، نقش مهمی در سرطان روده ی بزرگ، مری، کلیه، پستان و رحم ایفا می کند.
در اینجا 8 تا از آخرین موارد اضافه شده آمده است و این که چرا وزن بدن در هر مورد مهم است؟
1. معده:
کلدیتز می گوید: چربی اضافه ی بدن باعث التهاب مزمن به ویژه در دستگاه گوارش می شود. او می گوید ارتباط میان سرطان معده و چاقی مسئله ی شگفت آوری نیست که آن، اطلاعاتی در ارتباط با سرطان مری به ما می دهد. چرا که هر دو بخشی از دستگاه گوارش هستند. وی افزود چاقی باعث تحریک التهاب مزمن می شود که ممکن است منجر به تحریک بیشتر اسید معده و در نتیجه سرطان بشود.
2. کبد:
چاقی می تواند باعث تغییراتی در این ارگان شود که مانند تأثیرات اعتیاد به الکل است. می توان آن را تا اندازه ای مشابه مکانیزم سیروز دانست که منجر به سرطان می شود. چاقی مانند مشروب خواری نیست که خوردن آن به بدن آسیب بزند هر چند خود باعث تغییر چربی کبد می شود که به آن بیماری کبد چرب غیر الکلی می گویند.
3. کیسه ی صفرا:
چاقی خطر ابتلای فرد به سنگ صفراوی را افزایش می دهد؛ به رسوب مقدار کم کلسترول که می تواند باعث التهاب در کیسه ی صفرا شود، سنگ صفرا می گویند. به نظر می رسد داشتن سنگ صفرا خطر ابتلای فرد به سرطان کیسه صفرا را افزایش می دهد.
4. لوزالمعده (پانکراس)
کلدیتز می گوید: می دانیم که چاقی می تواند تولید انسولین را ضعیف کند، که اختلال در فرآیندهای معمول سوخت و ساز پانکراس ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
5. تخمدان:
کلدیتز می گوید: سلول های چربی استروژن تولید می کنند. حداقل در بین مجموعه ی از یائسگی به نظر می رسد که خطر بیشتری زنان چاق را در خصوص سرطان سینه و رحم تهدید می کند. سرطان تخمدان نیز باعث افزایش سطح هورمون و همچنین التهاب مزمن ناشی از چاقی می شود.
6. مننژیت:
مطابق انجمن تومور مغز در آمریکا بسیاری از این تومورها در اطراف پرده های مغز رشد می کنند و مننژ پرده ی نازکی است که مغز و نخاع را می پوشاند که در واقع غیر سرطانی هستند. کلدیتز می گوید: تعداد کمی از مردم درباره ی دلایل ابتلا به سرطان می دانند. اما بیشتر هورمون هایی که توسط سلول های چربی تولید می شوند نقش مهمی را ایفا می کنند.
7. تیروئید:
طبق تحقیق 2012 در مجله ی تحقیقات پزشکی بین المللی، با افزایش وزن اندازه ی تیروئید نیز افزایش می یابد. تیروئید بزرگ تر نیز، شانس بیشتری برای جهش سلولی و سرطانی شدن دارند.
8. میلوم متعدد تکثیری:
تحقیق در خصوص التهاب مزمن در اینجا نشان می دهد که چاقی احتمالاً باعث برانگیختن پروسه های التهاب می شود،که منجر به تغییر سلول های مغز استخوان می شود.
در این باره بیشتر بخوانید: رفع اضافه وزن با این توصیه ها