آلن هرش محقق بو و طعم درمان در بنیاد تحقیقات شیکاگو می گوید: اگر شما قبل از خرید یک کلوچه ی خوشمزه بوی آن را احساس کنید این باعث می شود تا اشتها و ولع شما برای خوردن آن بیشتر شود. البته استشمام طولانی مدت، می تواند میل به آن غذا را در شما را سرکوب کند و این به دلیل انقباض غیر ارادی ماهیچه ها است.
هنگامی که شما مجبورید پیاده به قنادی بروید هنگامی که به نزدیکی آن می رسید استشمام بوهای مختلف باعث می شود تا تصمیم بگیرید یک تکه کیک شکلاتی بزرگ بخرید. بوهای وسوسه انگیز باعث این تصمیم در شما می شوند.
آلن هرش محقق بو و طعم درمان در بنیاد تحقیقات شیکاگو می گوید: اگر شما قبل از خرید یک کلوچه ی خوشمزه بوی آن را احساس کنید این باعث می شود تا اشتها و ولع شما برای خوردن آن بیشتر شود. البته استشمام طولانی مدت، می تواند میل به آن غذا را در شما را سرکوب کند و این به دلیل انقباض غیر ارادی ماهیچه ها است. اما حالا که ما به راحتی در برابر این بوهای مطبوع وسوسه می شویم چه راهی برای مقابله بااین وسوسه ها وجود دارد؟
1. شکلات:
بنابر نظرات علمی چه ما بو کنیم چه نکنیم، شکلات هوس انگیز است، البته این نیز می تواند متغیر باشد. مثلاً زنان در طول دوران قاعدگی بیشتر دوست دارند شکلات بخورند.
چطور مقاومت کنیم؟
یک مقدار کم در فواصل طولانی تر مصرف کنید به این ترتیب به جای سرکوب این هوس یک زمان مشخص برای خوردن آن اختصاص دهید یا از شکلات های تلخ تر با ۷۰ تا ۸۰ درصد کاکائو استفاده کنید. علاوه بر آن که شیرینی کمتری دارند به سلامت قلب وعروق شما نیز کمک می کنند. به این ترتیب هوس شما نیز تا حدی ارضا می شود.
2. محصولات طبخ شده و پخته شده:
بنابر دلایل علمی یک قرص نان یا یک کلوچه گرم که در خانه پخته شده خیلی وسوسه انگیز است، اما علت چیست؟
این محصولات سلامت و ایمنی بیشتری دارند و گاهی باعث یادآوری خاطرات مثبت گذشته می شوند و بعد از یک روز بد، از خوردن آن ها احساس آرامش می کنید.
چطور مقاومت کنیم؟
این یک چیزی طبیعی است فقط کافی است آن را کنترل کنید. اگر شما دستور پخت یک کلوچه خوشمزه را از مادربزرگ خود می گیرید سعی کنید، آن ها را در اندازه های کوچک تر درست کنید، یا یک چهارم از کلوچه ای را که درست می کنید بخورید و سعی کنید در هنگام پخت از آرد غلات بیشتری استفاده کنید. زیرا باعث می شود تا زودتر احساس سیری کنید همچنین قند کمتری وارد بدنتان می شود.
3. کباب:
بنابر نظر علمی، حس نوستالوژی به بوی غذا، به جایی که در آن بزرگ شده اید ارتباط دارد. غذاهای پخته شده مانند کباب بیشتر افراد را به یاد خاطراتشان می اندازد.
چگونه در برابر آن مقاومت کنیم؟
لازم نیست که از خوردن کباب چشم پوشی کنید. به جای استفاده از ذغال که مواد سرطان زا را وارد غذای شما می کند، گوشت را روی حرارت ملایم و در مدت زمان بیشتر طبخ کنید و از سس هایی استفاده کنید که شکر یا قند اضافی نداشته باشند.
4. چیپس:
بنابر نظر علمی چیپس باعث آسیب به دندان می شود به خاطر ترد و شکننده بودنش باعث خوردگی لبه ی دندان می شود. نمک و طعم های مختلف موجود در بسته های چیپس باعث ولع بیشتر برای خوردن آن ها می شود.
چگونه در برابر آن مقاومت کنیم؟
هنگامی که هوس این نوع تنقلات را می کنید بهتر است آن ها را با موادی که چربی و نمک کمتری دارند و به همان اندازه ترد هستند جایگزین کنید، یا آن ها را از بسته خارج و در ظرف بریزید به این ترتیب مقدار مصرف خود را نیز کنترل می کنید.
5. استیک گوشت:
بنابر نظر علمی استیک گرم که در روغن خوب تفت داده شده است به عنوان ناهار یا صبحانه خیلی هوس انگیز است.
چگونه در برابر آن مقاومت کنید؟
سعی کنید گوشت را با فلفل قرمز یا ادویه ای که دوست دارید طعم دار کنید. می توانید یک تخم مرغ چاشنی دار در کنار گوشت قرار دهید. از چربی کمی برای طبخ آن استفاده کنید. آن را برای سه نفر برش دهید و خود یک برش از آن را بخورید.
در این باره بیشتر بخوانید: 8 نوع سرطان که در اثر اضافه وزن به وجود می آیند