30

یکی از خوراکی های پرطرفدار که سن و سال نمی شناسد شکلات است. انواع شکلات ها بسیار متنوع و زیاد است. اما باید بدانید که این خوراکی ها نیز مانند هر خوراکی دیگری فواید و مضراتی دارد که بد نیست درمورد آن اطلاعاتی داشته باشید.

شکلات، خوراکی پرطرفداری بین کودکان و بزرگسالان است. بیشتر ما هرازگاهی این خوراکی خوش طعم را می خریم، اما تنوع شکلات ها و بسته بندی های زیبای آنها، شاید ما را به این فکر بیندازد که شکلات خوب چه خصوصیاتی دارد و چطور می توانیم بهترین نوع آن را شناسایی کنیم. بد نیست قبل از خرید، این ۶ نکته را بخوانید…

 

 

هرچه تازه تر، بهتر

 

حتما به تاریخ تولید و انقضا که پشت بسته بندی درج شده، دقت کنید. شکلاتی بخرید که اندکی از زمان ساخت آن گذشته باشد. یادتان باشد که شکلات های تیره، حداکثر تا یک سال، شکلات های سفید حداکثر تا ۸ ماه و شکلات های شیری حداکثر تا ۶ ماه بعد از تولید، قابل استفاده هستند.

 

هرچه خوشبوتر، تازه تر

 

بیشتر ما با بوی شکلات آشنایی داریم. شکلات های نامرغوبی که حاوی مواد افزودنی فراوان و غیرمجاز هستند یا از ترکیب های بی کیفیت ساخته شده اند، بوی نامطبوع و ناخوشایندی دارند. همچنین شکلاتی که به مدت طولانی در فضای باز مانده، بوی محیط را به خود جذب و حتی مزه و طعمش تغییر می کند. البته بو کردن شکلات هنگام خرید، شاید کمی دشوار باشد زیرا اغلب شکلات ها داخل بسته بندی هستند و قبل از خرید نمی توان آنها را امتحان کرد ولی لااقل می توانید قبل از میل کردن، با این شیوه از مرغوب?بودن آنها مطمئن شوید.

 

 

هرچه ترد تر، مرغوب تر

 

شکلات را از وسط بشکنید. هنگام شکستن شکلات، باید صدای شکسته?شدن را خوب بشنوید. در غیر این صورت، می توان گفت کهنه یا نامرغوب است. به سطح شکسته شده شکلات توجه کنید، باید دندانه های ظریفی را مشاهده کنید. این شکل ظاهری نشان از کیفیت بالای شکلات دارد.

 

 

هرچه خوشمزه تر، مرغوب تر

 

هدف ما از شناخت شکلات آن است که کالای سالم و بی خطری بخریم و مهم تر از همه از خوردن آن لذت ببریم. شکلات مرغوب باید خوشمزه باشد و وقتی آن را روی زبان قرار می دهیم، به تدریج ذوب و مزه آن در دهان پخش شود. طعم و مزه مناسب شکلات یکی از اصلی ترین اهداف خریداران این محصول پرطرفدار است.

 

 

هرچه تیره تر، سالم تر

 

شکلات ها در انواع مختلف؛ سفید، شیری، تیره، تلخ و بدون شکر به فروش می رسند. البته مواد افزودنی مانند اسانس نعناع، طعم میوه های مختلف، مغز ها شامل گردو، فندق، بادام زمینی، پسته، کشمش، کارامل و… نیزدر ترکیب های آنها مشاهده می شود اما نکته مهم درصد کاکائوی موجود در شکلات هاست. بالا بودن میزان کاکائو گرچه باعث تلخ تر شدن شکلات می شود ولی ارزش تغذیه ای محصول نهایی را افزایش می دهد. پس وقتی در حال خرید شکلات هستید، مواد تشکیل دهنده ثبت شده روی بسته بندی آن را بخوانید و حتما به درصد چربی و درصد کاکائوی درج?شده روی بسته بندی دقت کنید زیرا هر چقدر کاکائوی موجود در شکلات بیشتر باشد، ارزش تغذیه ای آن هم بالاتر خواهدرفت و هر چقدر چربی شکلات بالاتر باشد، احتمال افزایش وزن بعد از خوردن آن بیشتر می شود.

 

 

هرچه براق تر، بهتر

 

هنگام خرید به سطح شکلات نگاه کنید؛ شکلات مرغوب باید سطح براق، صاف و بدون لکی داشته باشد. این موضوع، یکی از ارزیابی های مهم در تعیین کیفیت شکلات است.

 

 

مقایسه ترکیب ۵ شکلات

 

۱. شکلات شیری: در ترکیب این شکلات، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاکائو (کاکائو و کره کاکائو) و بیش از ۱۲ درصد شیر وجود دارد.

 

۲. شکلات سفید: برای تهیه این شکلات فقط از چربی دانه کاکائو استفاده می شود.

 

۳. شکلات تیره: حاوی مقدار بالایی کاکائو است. درصد شیر در شکلات تیره (ساده) صفر یا به میزان بسیار اندک است (کمتر از ۱۲ درصد).

 

۴. شکلات بدون شکر: این شکلات اصلا طعم و عطر خوبی ندارد و برای خوردن مناسب نیست. حاوی صددرصد کاکائو است و فقط برای پخت انواع شیرینی به کار می رود.

 

۵. شکلات تلخ: در ساخت شکلات تلخ ۶۰ تا ۸۵ درصد کاکائو به کار رفته است. علاوه بر این حاوی مقداری کافئین است که در افزایش متابولیسم بدن نقش دارد. همچنین ۵ گرم شکلات تلخ، حدود ۳۰ کیلوکالری انرژی به بدن می رساند.