محمد خرسندی رییس پانزدهمین کنگره بین المللی گوش، حلق و بینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ سرطان های دهان را شایع ترین سرطان سر و گردن دانست و گفت: به طور کلی سن بروز این نوع سرطان ها بالای 55 است اما در حال حاضر این بیماری در سنین پائین حتی 15 سال هم مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه سرطانهای سر و گردن در آقایان بسیار بیشتر از خانم ها است، بیان کرد: نسبت بروز تومورهای حفره دهان در آقایان 10 به یک است و سایر آنها نسبت چهار به یک دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ارتباط مستقیم بروز سرطانهای دهان با مصرف سیگار و دخانیات، تصریح کرد: شیوع بالای این نوع سرطان در آقایان به این دلیل است که آنها بیشتر در معرض فاکتورهای خطری مثل مصرف سیگار، خوردن مواد غیرارگانیک، استرس شغلی و همچنین بودن در هوای آلوده و کار با مواد شیمیایی هستند.
وی تاکید کرد: هر زخمی در دهان که بیش از سه هفته طول بکشد نیازمند مراجعه به پزشک است؛ چراکه باتوجه به قدرت بزاق دهان برای ترمیم زخم، در صورت طولانی شدن آفت های دهانی باید علت آن بررسی شود.
خرسندی رادیوتراپی را پس از جراحی درمان اصلی این نوع سرطان ها برشمرد و افزود: شیمی درمانی در سرطانهای سر و گردن فقط به عنوان درمان کمکی و با دوز بسیار پایینی تجویز می شوند.
رییس پانزدهمین کنگره بین المللی گوش، حلق بینی در ارتباط با توصیه هایی برای پیشگیری از بروز سرطان های سر و گردن، اذعان کرد: پرهیز از مصرف سیگار و قلیان به ویژه قلیان های طعم دار، مصرف غذای ارگانیک، کنترل استرس، استفاده نکردن از ظروف پلاستیکی و غذاهای داغ، مهمترین اقدامات پیشگیری از این بیماری ها هستند.
خرسندی با تاکید بر آگاهی مردم از علائم و عوامل شیوع این نوع سرطان ها، یادآور شد: مردم باید هر نوع تغییر جدی و طولانی در ناحیه سر و گردن را جدی بگیرند؛ هرچند که هر زخمی هم نشانه سرطان نیست اما مراجعه به پزشک برای پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع ضروری است.