بیمارانی که از عارضه ام اس رنج میبرندبا مصرف برخی خوراکی ها در برابر این بیماری آسیب پذیرتر می شوند بهتر است از برخی مواد غذایی پرهیز کنند و با این وسیله مانع پیشرفت بیماری ام اس شوند مواد غذایی فرآوری شده،چربیهای اشباع،تخممرغ، گوجه فرنگی، بادمجان ،دخانیات و نوشیدنیهای الکلی برا یان افراد بسیار مضر و خطرساز خواهند بود و می توانند در پیشرفت این بیماری تاثیرگذار باشند .
- رژیم غذایی مناسب مخصوصا اگر در ابتدای ابتلا به بیماری رعایت شود، باعث کند شدن سیر بیماری و کاهش ناتوانی در طول زمان میشود.
- مهم است روی تغذیه خود دقت کنید و مواد حساسیتزایی را که باعث ایجاد حمله عصبی در شما میشود، بشناسید و کمتر مصرف کنید. تخممرغ، گوجه فرنگی، بادمجان و بعضی میوهها بسته به درجه و نوع پیشرفت اماس در بیماران باعث تشدید بیماری میشود.
- افزایش وزن، شانس ابتلا به اماس و حملههای آن را زیادتر میکند. پس مواظب افزایش وزن خود باشید و از مصرف چربیهای اشباع خودداری کنید.
- به خاطر تشکیل ترکیبات سمی و مضر برای بافت دستگاه عصبی مرکزی از غذاهای چرب بخصوص گوشتهای چرب و چربیهای حیوانی، سسهای مایونز و فرآوردههای لبنی پرچرب دوری کنید.
- مواد غذایی فرآوری شده و آماده و شیرینیجات مصرف نکنید.
- مصرف زیاد و نابجای ویتامینهایی چون A و B6 میتواند برای مبتلایان به اماس خطرناک باشد.نمک کمتر مصرف کنید. نتیجه تحقیقی نشان میدهد بیماری افرادی که روزانه بین ۲ تا 5 گرم نمک مصرف میکنند، در قیاس با افرادی که روزانه کمتر از ۲ گرم نمک مصرف میکنند سرعت پیشرفت بیشتری دارد.
- دخانیات و نوشیدنیهای الکلی احتمال تداخل دارویی و پیشرفت بیماری را بیشتر میکند. از آنها دوری کنید.
- در دورهای که برای درمان، کورتون مصرف میکنید، مصرف کمپوتها به علت داشتن قند زیاد و مواد نگهدارنده حاوی سدیم برای شما مفید نیست.
- مصرف لبنیات کم چرب به علت داشتن کلسیم و املاح معدنی برای بیماران اماس که کورتون مصرف میکنند مفید است. چربی حیوانی و اشباع شده لبنیات برای اماسیها مفید نیست.
- در بعضی بیماران چربی گوشت قرمز باعث تشدید حملات بیماری میشود، از گوشت قرمز کمچربی یا بیچربی استفاده کنید.