یک سناریوی آشنا رفتن به سر میز و باز کردن کشو برای خوردن چیپس، پس مانده ی غذا و یا خوردن آب نبات، بعضی اوقات احساس عجله، شادی و آرامش و بعضی وقت ها گناه و این استرس است که باعث چرخه دوباره و دوباره می شود و قطع این چرخه کار سختی است، به خصوص مواد غذایی شیرین و بی ارزشی که در هنگام استرس زیاد مصرف می شود.
یک سناریوی آشنا رفتن به سر میز و باز کردن کشو برای خوردن چیپس، پس مانده ی غذا و یا خوردن آب نبات، بعضی اوقات احساس عجله، شادی و آرامش و بعضی وقت ها گناه و این استرس است که باعث چرخه دوباره و دوباره می شود و قطع این چرخه کار سختی است، به خصوص مواد غذایی شیرین و بی ارزشی که در هنگام استرس زیاد مصرف می شود. در هنگام استرس در واقع کم شدن آن با کم شدن سطح هورمون کورتیزول همراه است که ما باید آن را یاد بگیریم. راه حل چیست؟ به خودتان یادآوری کنید که این واقعیت است که استرس می تواند شما را گرفتار ولع و گرسنگی کند در حالی که گرسنه نیستید و این امر باعث می شود به سلامتی شما ضربه وارد کند. اما نگران نباشید هنوز هم راه حل های زیادی برای جلوگیری از این خوردن ناشی از استرس وجود دارد که با آن ها و انجام استراتژی های میان وعده ای مناسب می توانید زندگی شاد و سالمی را برای خود به ارمغان بیاورید.
۱- نوشیدنی دارچین دار
یک لیوان آب جوش با مقداری دارچین و یک قاشق چای خوری عسل می تواند در کاهش استرس و تمایل به مصرف مواد قندی مفید باشد. خاصیت دارچین به صورت بالینی برای کمک به حفظ سطح انسولین خون به اثبات رسیده است.
۲- ۱۵ دقیقه پیاده روی
استرس باعث می شود شما به خوردن تحریک شوید در این موقعیت ها تصمیم بگیرید و به منظور مدت زمان کوتاهی پیاده روی از خانه خارج شوید. ورزش باعث انتشار اندورفین می شود که می تواند آرامش را تحریک کند و هوای تازه نیز کاهنده ی طبیعی استرس است که در این راه کمک کننده هستند.
۳- پوست کندن یک میوه
پوست کندن میوه مخصوصأ مرکبات یک تکنیک برای آرامش فکری است. بوی مرکبات در آزمایشات به عنوان یک آرامش بخش تدریجی برای سرکوب استرس نشان داده شده است. هنگام پوست کندن، کشیدن نفس عمیق برای استنشاق بوی آن می تواند آرامش مطلوبی را فراهم کند.
۴- آووکادو
چربی های سالم، پروتئین و فیبر موجود در آووکادو به سیر نگه داشتن شما برای نرفتن به سراغ خوراکی های دیگر کمک خواهد کرد. همچنین کربوهیدرات های پیچیده و مفید در نان آووکادو با دانه ها می تواند باعث افزایش انتقال احساس عصبی خوب شود و به سروتونین در مغز شما کمک می کند.
۵- فکر کردن طولانی مدت
تحقیقات نشان می دهد فکر کردن و لذت بردن از خوردن غذاها تنها سه دقیقه طول می کشد. نگهداری خود در این مدت زمان می تواند مفید باشد.
۶- چشیدن در حد یک طعم و تست
اگر شما واقعأ می خواهید که از خوراکی ها بخورید می توانید مقدار خیلی کمی از آن بچشید تا باعث جلوگیری از خوردن زیاد شود.
۷- خود را سرگرم کنید
با فعالیت های سرگرم کننده خود را مشغول کنید. بافندگی، نقاشی و رنگ آمیزی و یا ارسال پیامک به دوستان و یا بازی های گوشی موبایل می تواند اشتیاق به خوردن ناشی از استرس را از شما دور کند.
در این باره بیشتر بخوانید: کاهش اضطراب و استرس با خوردن این خوراکی ها