از ویژگی های درمانی انجیر چه میزان اطلاع دارید این میوه در چه زمینه هایی می تواند مشکلات ما را برطرف کند ارزش تغذیه ای انجیر به چه صورت است برای چه افراد و چه رده های سنی مناسب است ؟انجیر خشک بهتر است یا انجیر تازه ؟مصرف روزانه آن چه میزان کالری به بدنمان وارد میکند ؟در مورد این میوه توضیحات کامل و جامعی آورده ایم که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
انجیر بهعنوان میوهای شناخته میشود که همواره در مناطق مدیترانهای از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. یافتههای باستانشناسی نشان میدهند که کشت انجیر در این مناطق به حدود ۵ هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمیگردد. به نظر متخصصان تغذیه، انجیر واقعا گنجینهای از فواید مختلف را برای بدن انسان به ارمغان میآورد و منبع مهمی از مواد مغذی ضروری محسوب میشود.
نصف فنجان از انجیر خشک (یا یک وعده مصرفی انجیر، معادل با شش عدد انجیر تازه کوچک) حدودا ۱۸۰ کالری دارد و ۹ درصد از کالری مصرفی روزانه را در رژیم غذایی عادی با ۲ هزار کالری تامین میکند.
انجیرها، منبع مهمی از کربوهیدراتها به شمار میروند (هر وعده مصرفی از انجیر خشک و انجیر تازه بهترتیب حاوی ۴۷.۵ و ۴۶ گرم از کربوهیدراتها هستند).
علاوه بر این، تقریبا ۲ گرم پروتئین در هر وعده مصرفی انجیر وجود دارد.
انجیر خشک و انجیر تازه در گروه بهترین منابع از فیبر غذایی قرار میگیرند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهد و از ابتلا به یبوست جلوگیری میکند.
هر وعده مصرفی از انجیر تازه حاوی ۷ گرم فیبر است، درحالی که این میزان در هر وعده مصرفی از انجیر خشک به ۷.۳ گرم میرسد.
انجیر، مقدار مناسبی از مِس نیز برای بدن فراهم میسازد. مِس دارای تواناییهای متفاوتی است:
- آنزیمهایی را فعال میکند که در استحکام بافتهای همبند بدن نقش دارند
- ارتباط بین سلولهای مغز را تقویت میکند
- نقش موثری در تولید انرژی دارد.
- علاوه بر این در جذب آهن به بدن کمک میکند و از این طریق برای جلوگیری از ابتلا به کمبود آهن یا درمان آن مفید است.
هر وعده مصرفی از انجیر تازه حاوی ۱۶۸ میکروگرم مِس (معادل ۱۹ درصد از نیاز روزانه بدن به مس) است، درحالی که میزان مِس در هر وعده مصرفی از انجیر به ۲۱۴ میکروگرم (معادل با ۲۴ درصد از نیاز روزانه بدن به مس) میرسد.