افراد مسن به دریافت چه میزان کالری به صورت روزانه نیاز دارند ؟ نحوه آشپزی برای این افراد به چه صورت باید باشد ؟استفاده از چه نوع مواد غذایی برای این افراد مفید و پرفایده است ؟اگر در منزل فرد سالمندی دارید بهتر است به نحوه پخت و پز خود دقت بیشتری کتید و از تهیه غذاهای مضر برای این افراد خودداری کنید حواستان به نمکی که به غذاهای افراد مسن اضافه می کنید باشد !
اگر پرستار یک فرد سالمند هستید، به جای اینکه غذاهای یخزده و آماده مصرف کنید، از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
- وقت بگذارید و برای یک هفته برنامه غذایی بنویسید. در این صورت میتوانید همه مواد لازم برای غذاهای کل هفته را یکجا تهیه کنید.
- از کنسرو سبزیجات، حبوبات و میوه استفاده کنید تا همیشه در دسترستان باشند. اما قبل از مصرف، مواد آن را زیر آب بگیرید تا نمک اضافی آن شسته شود.
- غذاهای اضافی را فریز کنید. شما میتوانید هر مادهای را در فریزر نگه دارید و هر زمان که فرصت نداشتید آن را گرم کنید.
- سعی کنید در یک وعده از تمامی گروههای غذایی استفاده کنید تا لازم به تهیه چند وعده نباشد.
- هربار که آشپزی میکنید برای چند وعده غذا درست کنید و اضافی آن را در فریزر بگذارید.
- در غذاها تغییر ایجاد کنید. برای مثال اگر برنج میپزید، یک بار آن را با خورش سرو کنید، یک بار با آن دلمه درست کنید و دفعه بعد در سوپ از آن استفاده کنید.
- هرگاه دچار کمبود وقت و انرژی هستید میتوانید تعداد میانوعدهها را که تهیه آنها راحتتر است بیشتر کنید و از غذای اصلی صرف نظر کنید.