سرطان! یکی از ترسناک ترین بیماری هاست که هر فرد ممکن است به آن مبتلا شود. همواره اسم سرطان با شیمی درمانی همراه است زیرا آخرین راه و همچنین دردناک ترین راه همین شیمی درمانی است. بنابر این لازم است تا در صدد پیشگیری از ابتلا به این بیماری برآیم. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
اخبار زیادی از فواید سلامتی ترکیبات آلیوم در سیر و سایر سبزیجات خانواده پیاز منتشر میشود. سیر در حال حاضر از نظر توانایی کاهش خطر سرطان تحت بررسی است.
تاکنون شواهد قطعی درحمایت از نقش این غذاها در پیشگیری از سرطان در دست نیست.
آیا پرتوتابی به غذاها موجب سرطان میشود؟
خیر. پرتوتابی به غذاها برای از بین بردن ارگانیسمهای مضر برای افزایش زمان نگهداری آنها انجام میشود. این پرتوها پس از پرتوتابی در غذا باقی نمیماند و مصرف این غذاها به نظر نمیرسد با خطر سرطان مرتبط باشد.
آیا مصرف لیکوپن میتواند خطر بروز سرطان را کم کند؟
لیکوپن رنگدانه قرمز – نارنجی است که عمدتا در گوجه فرنگی و غذاهای حاوی آن و با مقدار کمتر در گریپفروت و هندوانه وجود دارد. مطالعات زیادی نشان داده که مصرف گوجه فرنگی و غذاهای حاوی آن خطر سرطان راکاهش میدهد، ولی اینکه لیکوپن مسوول این اتفاق باشد، مشخص نیست. حتی اگر لیکوپن مرتبط با کاهش خطر سرطان باشد، این بدینمعنی نیست که مصرف مکملهای حاوی لیکوپن موثر و بیخطر است.
آیا لازم است از مصرف گوشتهای فرآوری شده خودداری کنیم؟
بعضی مطالعات رابطه مصرف زیاد گوشت فرآوری شده و سرطانهای کولورکتال و معده را نشان دادهاند. این رابطه ممکن است با نیتریت مرتبط باشد که برای حفظ رنگ و جلوگیری از رشد باکتریها به سوسیس، کالباس و همبرگر اضافه میشود. مصرف گوشتهای فرآوری شده و گوشتهایی که به روشهایی مانند نمک سود کردن و دودی کردن نگهداری میشود موجب تماس با مواد مضر و سرطانزا شده و لازم است تا حد امکان از مصرف آنها خودداری شود.