مطالعات جدید پیرامون افزایش کیفیت زندگی بیماران قلبی ،خبر از تاثیرات مفید و مثبت لبنیات بر سلامتی این افراد میدهد و این بیماران می توانند با خیال راحت از محصولات لبنی مصرف کنند باورها و اعتقادات رایجی در این باره وجود دارد که در ادامه به بررسی هریک خواهیم پرداخت می خواهیم از عوارض مصرف لبنیات چرب برای این افراد بیشتر بدانیم ..
- نکته اول: براساس یکی از مطالعات منتشرشده در PLOS One در سال ۲۰۱۳ میلادی، اگر از محصولات لبنی کمچرب یا پُرچرب در حد اعتدال استفاده کنید، عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش نمیدهند.
- نکته دوم: براساس گزارشی که سال ۲۰۱۱ میلادی در The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، استفاده از محصولات لبنی با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر یا مرگ بر اثر این بیماری یا بیماریهای قلبی دیگر مرتبط نیست.
یکی از چالشهای اصلی برای درک نتایج این مطالعات، این است که محققان براساس گزارش خود افراد درباره میزان مصرفشان از پنیر، شیر، ماست و محصولات لبنی دیگر به نتیجهگیری رسیدهاند. نکته اینجاست که اگر رژیم غذایی افراد متغیر باشد، خیلی سخت میتوان میزان اصلی مصرف را به خاطر آورد. بنابراین نتایج این مطالعات، تا آن حدی که ما فکر میکنیم دقیق نیستند. ضمن اینکه ممکن است تصور افراد از وعده مصرفی عادی با تصور پزشکان و محققان درباره آن واقعا متفاوت باشد.