برخی مواد غذایی ممکن است در ظاهر قند زیادی نداشته باشند اما برای سلامتی شما عوارض زیادی به همراه داشته باشند ماست ها ،میوه های خشک ،سس های مختلف و نوشیدنی های انرژی زا از این دست خوراکی ها به شمار می روند که برای پیشگیری از افزایش قندخونتان بهتر است مراقب عوارض ناشی از مصرف این خوردنی ها باشید .
ماستها سرشار از کلسیم و پروتئین هستند، اما مسئله اینجاست که حتی ماستهای کمچرب هم ۱۷ تا ۳۳ گرم قند در هر ۲۲۵ گرم دارند، که به اندازه ۲ اسکوپ بستنی شکلاتی است. پس موقع خریدن ماست، نوعی را بخرید که قند کمتری داشته باشد.
سسهای سالاد مثل سس فرانسوی، بیشترین میزان قند را دارند، یعنی بین ۵ تا ۷ گرم در هر ۲ قاشق غذاخوری. گزینه مناسب برای استفاده در سالاد که قند کمی داشته باشد، سرکه خانگی سبک و روغن زیتون است. این ترکیب فقط ۱ گرم قند در هر ۲ قاشق غذاخوری دارد.
سس قرمز برای ساندویچ، حدود ۴ گرم در هر قاشق غذاخوری، قند دارد. درست است که این مقدار، خیلی زیاد به نظر نمیرسد، اما اکثر افراد حجم زیادی از این سس را همراه ساندویچ میخورند. پس سعی کنید سس خردل زرد را جایگزین سس قرمز کنید. سس خردل در هر قاشق غذاخوری کمتر از ۱ گرم قند دارد.
خیلی از نوشیدنیهای انرژیزا، مقدار خیلی زیادی قند همراه با کافئین دارند. بعضی از آنها حدود ۲۵ گرم قند در هر ۲۲۵ گرم دارند. گاهی اوقات که بدن افراد، آب از دست میدهد و احساس خستگی به شما دست میدهد، فقط باید آب بخورید. پس سعی کنید از آب بهجای این نوشابههای انرژیزا استفاده کنید.
میوههای خشک، میزان قند بیشتری نسبت به میوههای تازه دارند. هر ۴۲ گرم کشمش، بیش از ۲۵ گرم قند دارد، در صورتی که یک لیوان انگور تازه، ۱۵ گرم قند دارد.