سید علی کشاورز، متخصص تغذیه و مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد مصرف مواد غذایی در ایام آلودگی هوای تهران اظهار کرد: با توجه وضعیت آلوده هوای تهران مصرف میوه و سبزیجات در این ایام بسیار توصیه می‌شود زیرا ویتامین C موجود در میوه‌های تازه باعث ازبین بردن رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود و همچنین استفاده از مرکبات در هوای آلوده باعث حفاظت از ریه‌ها می‌شود.
وی افزود: خانواده‌ها نباید مصرف انار، سیب و پرتقال را در این ایام نادیده بگیرند، زیرا پرتقال یکی از منابع سرشار از ویتامین C است. همچنین سبزیجاتی با برگ‌های تیره بهترین منبع حاوی بتاکاروتن هستند و این ماده در برگ‌های تیره کاهو، سبزی خوردن، جعفری و کلم بروکلی به وفور دیده می‌شود.
کشاورز یادآور شد: آب انار بهترین راه جلوگیری از جذب آلودگی هوا است. همچنین شیر کم چرب باید به صورت مکرر در صبح و شب مصرف شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف چای کم رنگ و بدون قند بخاطر دارای تانن‌ها بسیاری از آلودگی‌ها را به خود جذب کرده و دفع می‌کند.
وی باور برخی از افراد مبنی بر مصرف سیب پخته در ایام آلودگی هوا را رد کرد و گفت: سیب به دلیل داشتن پکتین باید به صورت خام مصرف شود و پختن و نگهداشتن سیب روی شعله‌های آتش هیچ تاثیری ندارد. باید قبل از مصرف، پوست سیب حتما گرفته شود زیرا به دلیل سم پاشی و استفاده از واکس میوه بسیاری از سموم در پوست سیب جمع شده است.
کشاورز همچنین در مورد استفاده از دستگاه بخور و دستگاه تصفیه هوا در منزل نیز افزود: رطوبت هوا و استفاده از دستگاه بخور می‌تواند تا حدودی از میزان آلودگی هوای منزل بکاهد اما استفاده از دستگاه بخور بیشتر روی ویروس‌ها تاثیرگذار است. همچنین استفاده از دستگاه تصفیه هوا در منزل نمی‌تواند باعث پاکسازی هوای منزل شود زیرا جداره‌های در و پنجره‌های منازل مانع ورود آلودگی و ذرات ریز نیست.
 

منبع سلامت نیوز