سردی هوا در بیرون از محیط خانه باعث می شود زمانی که وارد منزل می شوید و گرمای مطبوع آن را احساس می کنید علاقه ی شما به خواب نیمروزی افزایش پیدا کند.اما باید بدانید که طب سنتی خواب روز را به خصوص در فصل های سرد سال و برای افراد سرد مزاج به هیچ عنوان توصیه نمی کند.
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران گفت:خواب روز در طب سنتی به شدت نهی شده است علی الخصوص در فصول سرد سال و برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند زیرا این باعث افزایش بلغم، انسداد عروق و حالتی شبیه سره (سکته) می شود
وی افزود: حتماً باید بین غذا خوردن و خوابیدن حداقل 2- 3 ساعت زمان باشد؛ مناسب ترین زمان خوابیدن در طول شبانه روز حدوداً 6 تا 10 ساعت است که بر اساس مزاج، سن، اقلیم و فصل این مدت زمان تغییر میکند، مثلاً جوانی که در سن فعالیت است با 5-6 ساعت خواب میتواند انرژی خود را به دست آورد اما یک کودک به مدت زمان بیشتری نیاز دارد.
مسعودی گفت: خواب زیاد و کم هر دو برای بدن مضر است. کسی که زیاد میخوابد به دنبال آن رطوبت مغزش افزایش مییابد واین تصور برای او ایجاد میشود که نیاز به خواب بیشتری دارد در حالی که چنین نیست.
وی ادامه داد: در کتابهای طب سنتی آمده که خواب مایه آرامش است و حکما و علمای این طب به خواب اول شب توصیه کردهاند یعنی بعد از نماز مغرب و عشاء باید شام خورده شود و بعد از دو ساعت که از هضم معده گذشت، بهترین زمان خواب فرا می رسد که اگر بخواهیم با زمان امروزه تطبیق دهیم باید ساعت 9-10 شب به رختخواب رویم.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: خواب روز در این طب به شدت نهی شده است علی الخصوص در فصول سرد سال و برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند زیرا این باعث افزایش بلغم و به دنبال آن افزایش بیماریها میشود در کتابهای این طب آمده اگر شخصی در فصل سرد بعد از ناهار خوابید و دیگر بیدار نشد تعجب نکنید زیرا انسداد عروق و حالتی شبیه سره (سکته) اتفاق میافتد.
مسعودی ادامه داد: اما در فصول گرم سال خواب روز در صورتی که بیست دقیقه باشد به هضم غذا کمک میکند زیرا در فصول گرم چون گوارش ضعیف است با درازکش به این هضم کمک میشود، اما در فصل سرد هضم معده قوی و احتیاجی به این خواب ندارد.
عضو انجمن علمی طب سنتی ایران افزود:برخی میگویند بعد از خوردن ناهار خواب به سراغمان میآید باید گفت این به دلیل ضعف گوارش است، به همین دلیل است اطبای اسلامی به خوردن ناهار توصیه نمیکنند چون اگر بیماری گوارشی و ضعف هضم وجود داشته باشد سبب خوابآلودگی شده و این فرد به خوابیدن در روز ترغیب میشود و به این ترتیب سیکل معیوبی ادامه مییابد.