salamdr_568cbb1534763

 

از آب لیموترش برای مزه دارکردن انواع سالادها و پیش غذاهای مختلف می توانید کمک بگیرید ویتامین سی که در این نوع مرکبات وجود دارد می تواند انواع نیازهای جسمی را به این ویتامین تامین کند توصیه می کنیم از لیموترش در سفره غذایی تان بیشتر استفاده کنید قارچ ها  و باکتری های بیماری زا را از خود دور کنید .

لیموترش از خانواده مرکبات است که معمولا به‌عنوان طعم‌دهنده در انواع غذاها استفاده می‌شود و در فرهنگ‌های غذایی خاصی مثل مکزیک، ویتنام و تایلند، کاربرد خیلی زیادی دارد. این میوه در آب‌وهوای گرمسیری رشد می‌کند و معمولا کوچک‌تر از لیموهای دیگر است. لیموی تاهیتی که با نام لیموی پارسی هم شناخته می‌شود، بیشترین کاربرد را در میان انواع لیموترش‌ها دارد.
براساس گزارشی که وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا ارائه کرده است، آب یک عدد لیموترش (حدودا ۴۴ گرمی) حاوی ۱۱ کالری و ۴ گرم کربوهیدرات (یک گرم قند) است. ضمنا آب لیموترش هیچ فیبر و پروتئینی هم ندارد، اما آب یک عدد لیموترش ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می‌کند. با توجه به همین نکات، یک قاشق چای‌خوری از آب لیموترش که تقریبا ۱ گرم می‌شود، یک کالری دارد و ۴ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را فراهم می‌کند.

برای این‌که لیموترش بیشتری به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، می‌توانید راه‌های مختلفی را امتحان کنید. مثلا استفاده از انواع ماهی‌ها و به‌خصوص ماهی سفید همراه با لیموترش؛ ترکیب کردن آب لیموترش با روغن زیتون و مقداری سس برای سالاد؛ ترکیب کردن آب لیموترش با آب یا چای؛ یا اضافه کردن لیموترش به سس‌های مخصوص گوشت همراه با روغن و ادویه‌های دیگر.

salamdr_568df8449d321
مصرف همه انواع میوه‌ها و سبزی‌ها به مدت طولانی، با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ناشی از سبک زندگی مرتبط است. مطالعات زیادی نشان می‌دهند که افزایش مصرف غذاهای گیاهی مثل انواع لیموها از جمله لیموترش، خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری قلبی و مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد. این در حالی است که مصرف همین محصولات باعث افزایش سلامتی موها می‌شود، انرژی را بیشتر می‌کند و وزن کلی افراد را کاهش می‌دهد. مطالعات دیگری نشان می‌دهند که ویتامین C، مرگ‌ومیر بر اثر همه بیماری‌ها را کاهش می‌دهد و لیموترش هم منبع خیلی خوبی از همین ویتامین است.
یکی از مطالعات منتشرشده در مجله ARYA Atherosclerosis، نشان می‌دهد که آب و پوست لیموترش، رگه‌های چربی در عروق کرونر را کمتر می‌کند. این رگه‌های چربی،‌ شاخص‌های ایجاد پلاک هستند و باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شوند. یکی از مطالعات دیگر محققان نشان‌دهنده این است که حتی سطح پایین ویتامین C در بدن با افزایش خطر سکته مغزی همراه است. بنابراین باید مصرف لیموترش را به‌عنوان منبع ویتامین C جدی گرفت.

آب لیمو، خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی هم دارد. در همین راستا یکی از مطالعات منتشرشده در Tropical Medicine & International Health نشان می‌دهد که آب لیموترش از رشد نوعی باکتری مولد وبا به‌نام ویبریو کلرا جلوگیری می‌کند.

منبع:medicalnewstoday