در بدن انسان اختلال متابولیک رخ میدهد که آن را دیابت (Diabetes) یا بیماری قند (Diabetes Mellitus) می نامند.انسانی که دیابت دارد بدنش این توانایی را ندارد که هورمون انسولین را تولید کند یا این چرخه تولید عملکرد طبیعی اش را انجام نمیدهد.سوالی در مورد افراد دیابتی که میخواهیم به آن بپردازیم این است:کدام رژیم غذایی مخصوص افراد دیابتی است؟
یافته ها نشان می دهد یک اصلاح ساده در رژیم غذایی همراه با کاهش میزان کربوهیدرات می تواند در مدت یک روز از ابتلا به مقاومت انسولین بکاهد و مسیر منتهی به سوی ابتلا به مقاومت انسولین را متوقف سازد
به گفته محققان، رژیم غذایی کم کربوهیدرات می تواند راز کاهش مقاومت انسولین در افراد دیابتی باشد.
مطالعه جدید محققان دانشگاه میشیگان نشان می دهد بین وعده غذایی کم کربوهیدرات با کاهش مقاومت انسولین ارتباط وجود دارد و همین مسئله می تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع۲ کمک کند.
حساسیت انسولین به توانایی انسولین- هورمون اصلی در متابولیسم- در تنظیم موثر گلوکز در خون کمک می کند. اگر فردی مقاوم به انسولین باشد، بدین معناست که توانایی کمتری در حذف این قند از جریان خون و لوزالمعده دارد و همین مسئله منجر به دیابت می شود.
این مطالعه همچنین آشکار ساخته است که ورزش مقاومت انسولین را کاهش نمی دهد اما این بدین معنا نیست که ورزش کردن هیچ رابطه ای با انسولین ندارد. در عوض، این امکان وجود دارد که واکنش انسولین ناشی از وعده غذایی کم کربوهیدرات ناشی از واکنش روده به کربوهیدرات باشد تا تحرک و فعالیت داشتن.
محققان برای دستیابی به این نتیجه گیری، گروهی متشکل از ۳۲ زن سالم از لحاظ متابولیکی را بعد از سن یائسگی بررسی کردند. به این افراد وعده های غذایی با ۳۰ یا ۶۰ درصد کربوهیدرات همراه با ورزش یا عدم ورزش قبل از غذاخوردن داده شد.
کاترینا بورر، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد یک اصلاح ساده در رژیم غذایی همراه با کاهش میزان کربوهیدرات می تواند در مدت یک روز از ابتلا به مقاومت انسولین بکاهد و مسیر منتهی به سوی ابتلا به مقاومت انسولین را متوقف سازد، درحالیکه مصرف مداوم رژیم غذایی حاوی میزان بالای کربوهیدرات منجر به افزایش ترشح انسولین در حالت ناشتا و مقاومت انسولین شد.»
وی در ادامه می افزاید: «حتی نکته جالب تر این است که ورزش قبل از وعده غذایی موجب می شود فرد در مقابل کربوهیدرات تحمل بیشتری داشته باشد و همین مسئله موجب افزایش سطح قند خون در شب می شود.»