%d9%86%d8%a7%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%88%d8%b1%db%8c
امروزه گسترش ناباروری در بین افراد به عنوان عاملی نگران کننده تبدیل شده است.عوامل متفاوتی بر این موضوع نقش دارند اما تحقیقات نشان می دهد عوامل محیطی نظیر آلودگی هوا و ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد تاثیر بسزایی بر ناباروری می گذارد.

مسئول کشوری فناوری‌های کمک‌باروری عنوان کرد: برخی بیماری‌ها و عوامل محیطی به طور مستقیم در افزایش بروز ناباروری تاثیر دارند.

سید محمد کاظمینی مسئول کشوری فناوریهای کمک باروری از راه‌اندازی ۱۷ مرکز درمان ناباروری در کشور خبرداد و بیان کرد: در حال حاضر ۶۰ مرکز درمان ناباروری در کشور فعالیت می‌کنند اما درصدد توسعه این مراکز هستیم.

وی با بیان اینکه تمام مراکز موجود در کشور مجهز به تکنولوژی های جدید درمان ناباروری هستند، اظهار داشت: ۱۷ مرکز در حال راه اندازی، دولتی بوده که در حال حاضر تامین اعتیار شده و در مرحله آماده سازی برای شروع فعالیت قرار دارند.

مسئول کشوری فناوری‌های کمک باروری (ART) از وجود ۳۵ مرکز فعال خصوصی برای درمان ناباروری در کشور خبر داد و اضافه کرد: در حوزه بیمه ای درمان های ناباروری متاسفانه تاکنون اقدام جدی انجام نشده بود، اما با حمایت وزارت بهداشت امسال ناباروری اولیه تحت پوشش قرار گرفته است.

به گفته وی بر اساس طرح پوشش بیمه ای ناباروری، انجام ۲ بار IVF و یک بار IUI در سال با تخفیف ۸۰ درصد انجام می پذیرد و همه افراد مبتلا به ناباروری می توانند از این خدمات بهره مند شوند.

کاظمینی با تاکید به اینکه از نظر تکنولوژی و دسترسی به درمان‌های جدید وضعیت مناسبی داریم گفت: مراکز ناباروی کشورمان توسعه یافته هستند به طوری که در حال حاضر نیازی به خروج بیمار از کشور برای درمان نداریم.

وی با اشاره به نقش بیماری های سیستمیک در بروز ناباروری، ادامه داد: این بیماری های تاثیر بسزایی در بروز ناباروری و به ویژه در مردان دارند؛ چرا که موجب ایجاد اختلال در هورمون های آنها می شوند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، یادآور شد: آلاینده های محیطی یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش ناباروری مردان است.

منبع : باشگاه خبرنگاران