هنگامی که سطح هوشیاری به فقدان میرسد یا کاهش می باید بدن نیاز به خواب دارد و خواب امری بسیار مهم و ضروری برای بدن میباشد.عملکرد بدن در هنگام خواب تغییر پیدا میکند و در میان ماهیان،پستانداران،پرندگان و جانوران دیگر خواب و بیداری نیز وجود دارد.اعضای بدن در هنگام خواب فعالیت های متفاوتی را انجام میدهند.
یک مطالعه تازه نشان می دهد کمبود خواب می تواند موجب وخامت عملکرد کلیه و نارسایی آن در بیماران کلیوی شود.
به گزارش پایگاه اینترنتی زی نیوز، نتایج مطالعه پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد که کمبود خواب با وخیم شدن عملکرد کلیه در مبتلایان به بیماری مزمن کلیه ارتباط دارد.
اگرچه شواهد زیادی دال بر شیوع اختلالات خواب در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی وجود دارد، اما ارتباط آن با پیشرفت بیماری ناشناخته است.
در این مطالعه، محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگو الگوهای خواب 432 بزرگسال مبتلا به بیماری مزمن کلیه را بررسی کردند.
برای اندازه گیری مدت زمان و کیفت خواب شرکت کنندگان در مطالعه، یک مچ بند هوشمند در اختیار انها قرار گرفت تا به مدت پنج تا هفت روز از ان استفاده کنند؛ علاوه بر این، وضعیت سلامتی آنها به طور متوسط در پنج سال پیگیری شد.
این افراد در طول مدت پیگیری، به طور میانگین پنج تا شش ساعت خواب شبانه داشتند،70 نفر از آنها به نارسایی کلیه مبتلا شدند و 48 نفر جان سپردند.
پس از تنظیم فاکتورهای جمعیت شناختی، شاخص جرم بدن، فشار خون، دیابت ، بیماری قلبی و عروقی و مبنای عملکرد کلیه، خطر ابتلا به نارسایی کلیه با هر ساعت بیشتر خوابیدن در شب، 19 درصد کاهش یافت.
همچنین احتمال مرگ بیمارانی که دچار خواب آلودگی روزانه بودند، 10 درصد بیشتر از سایرین بود. .
علاوه بر این، ارتباط معناداری بین کیفیت خواب و خطر نارسایی کلیه وجود داشت، به عبارت دیگر، هر یک درصد افزایش در اختلال در روند خواب خطر ابتلا به نارسایی کلیه را چهار درصد افزایش داد.
منبع : ساعت 24