یکی از شایع ترین نوع سرطان در سال های اخیر سرطان سینه می باشد. این موضوع باعث نگرانی بسیاری از خانم ها شده است. بسیاری از افراد به دنبال راهی برای جلوگیری از ابتلا به این سرطان هستند. شما می توانید با داشتن رژیم غذایی مناسب احتمال بروز سرطان سینه را به حداقل برسانید.
شیوع سرطان پستان بین خانم ها طی سالیان اخیر به یکی از دغدغه جدی زنان تبدیل شده است…
اگرچه بسیاری، دلایل مختلف و متفاوتی درباره ابتلا به این بیماری عنوان می کنند که گاهی ماجرای موروثی بودن، شیر دادن یا ندادن بچه و عواملی مانند اینها را در این بیماری دخیل می دانند اما این مشکل بیشتر از آنچه که تصور می شد ذهن خانم ها را به خود مشغول کرده است. طوری که شاید برای بسیاری از خانم ها دلهره ابتلا به این بیماری به یک فوبیا تبدیل شده باشد. در علم پزشکی جمله آشنایی وجود دارد که می گوید پیشگیری بهتر از درمان است. همین جمله کافی است تا ترس ابتلا به یک بیماری را با یک برنامه صحیح و اصولی برای پیشگیری معاوضه کرد. در این صورت است که به جای استرس های بی دلیل که پیامدش مشکلات دیگری خواهد بود آشنایی با ساز و کارهای پیشگیری و البته اجرایی کردن آنها می تواند همه نگرانی ها را از بین ببرد و خیال خانم ها را بابت این قضیه تا حدود زیادی راحت کند. بهتر است بدانید یک برنامه غذایی اصولی که اتفاقا مواد غذایی خاصی در آن جای دارد همان ساز و کاری است که پیشتر به آن اشاره شد. در این مطلب با مواد غذایی ای آشنا می شوید که به طور کاملا طبیعی شما را در برابر ریسک ابتلا به سرطان پستان مصون می کنند. شما امروز سالم هستید و از بیماری شاید فقط یک دلهره در وجودتان باشد. با این مواد غذایی و خوردن منظم آنها این دلهره را هم به حداقل برسانید و از سلامت خود و البته زندگی تان لذت ببرید.
حبوبات
مطالعات نشان داده است، زنانی که در هفته دست کم ۲ بار حبوبات می خورند به میزان بسیار کمتری نسبت به آن دسته که مصرف منظم حبوبات جایی در برنامه غذایی شان ندارد به سرطان پستان مبتلا می شوند. همه انواع حبوبات منابع غنی از فیبر هستند با این حال حبوبات سیاه رنگ به طور برجسته در این مورد خودنمایی می کنند چرا که در پوسته آنها مقدار فراوانی آنتی اکسیدان وجود دارد و البته بر هیچ کس پوشیده نیست آنتی اکسیدان چطور می تواند در برابر سرطان مقاومت بدن را بالا ببرد و این بیماری را شکست بدهد. حبوبات سیاه این توانایی را دارند که گردش نوعی استروژن را در افرادی که این نوع از استروژن می تواند مسبب ابتلای آنها به بیماری سرطان پستان باشد، متوقف کنند. .درواقع حبوبات می توانند استروژن اضافی و البته مضر برای سلامت افراد را بدون اینکه در قسمتی متوقف شود، از سطح بدن عبور داده و به این ترتیب خطر ازدیاد استروژن را از بین ببرند.
مغزهای تخمه
تحقیقات انجام شده در دانشگاه تورنتوی کانادا نشان داده زنانی که با سرطان پستان دست و پنجه نرم می کنند و البته روزانه ۲ قاشق غذاخوری مغز تخمه می خورند با یک اتفاق قابل توجه روبرو شده اند؛ این اتفاق چیزی نیست جز کند شدن و چه بسا توقف رشد سلول های سرطانی در بدن آنها. با این وصف حتما برای این ماده غذایی که به علت بهره مندی از آنتی اکسیدان این چنین خاصیت ضدسرطانی دارد جایی در برنامه خورد و خوراک روزانه تان باز کنید.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یک منبع غنی و البته طبیعی از sulforophane است که مانع رشد و تکثیر سلول های سرطانی می شود. این ترکیب موجود در کلم بروکلی به طور اتوماتیک آنزیم های ضدسرطانی بدن را فعال می کند و در نتیجه سبب می شود بدن افراد به خودی خود به جنگ با سلول های سرطانی برود و آنها را شکست بدهد. این اتفاق به خصوص درباره جلوگیری از رشد سلول های سرطانی پستان و پروستات می افتد.
سیر
درباره خواص سیر چقدر شنیده اید؟ تا به حال چند پزشک و متخصص به شما توصیه کرده اند آن را به هرترتیب ممکن میل کنید؟ درباره فواید قلبی و عروقی آن از چند نفر شنیده اید؟ آیا درخصوص خاصیت ضدسرطانی سیر هم چیزی به گوش?تان خورده است؟ قطعا در این مورد هم چیزهایی شنیده اید تا درنهایت به این نتیجه مهم برسید که خواص شفابخشی سیر بیشتر از این حرف هاست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. مطالعات آزمایشگاهی محققان، مشخص می کند سیر با بهره مندی از ترکیبی به نام الیل و البته سایر ترکیبات موجود در این ماده غذایی سبب روند کند شدن رشد تومورهای سرطانی می شود. به این ترتیب سیر یک بار دیگر خودنمایی و البته شما را مجاب می کند تا دست کم از مصرف یک حبه آن در غذای روزانه تان پرهیز نکنید.
چای سبز
چای سبز منبع بسیار غنی از کاتچین، یک نوع آنتی اکسیدان قدرتمند به معنای واقعی کلمه است. تحقیقات نشان داده است زنانی که چای سبز را به شکل روزانه مصرف می کنند کمتر از آن دسته که نوشیدن چای سبز خیلی در برنامه غذایی روزانه شان نیست در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار می گیرند. اگر جزو آن دسته افرادی هستید که چای سبز فشارتان را پایین می آورد یا مزه آن را دوست ندارید، می توانید این چای را با زنجبیل بنوشید تا هم طعم آن برایتان قابل تحمل شود و هم از افت فشارخون?تان جلوگیری کرده باشید. فراموش نکنید چای سبز خاصیت آرامبخشی هم دارد بنابراین به همین راحتی ها نمی توانید از کنار آن عبور کنید.
قارچ
قارچ با همه خواص ضدسرطانی اش باید حتما جای ثابت و البته مشخصی در برنامه غذایی هر خانواده داشته باشد زیرا نسبت به کدوحلوایی، هویج و گوجه فرنگی از آنتی اکسیدان بیشتری برخوردار است. در واقع سلنیوم و ارگوتیونین موجود در قارچ سبب بالا رفتن قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و متعاقب این اتفاق خطر ابتلا به سرطان و البته گرفتگی های قلبی و عروقی کمتر می شود. تحقیقات منتشر شده در مجله بین المللی سرطان نشان داده است زنانی که روزانه ۱۰ گرم قارچ میل می کنند ۶۴ درصد کمتر از آن عده که قارچ در برنامه غذایی شان جایی ندارد در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
اسفناج
یکی از منابع غنی بتاکاروتن و لوتیین، اسفناج است؛ ۲ آنتی اکسیدان بسیار قوی که این قابلیت را دارند که سلامت بدن را در برابر انواع بیماری ها بیمه کنند. تحقیقات نشان داده است، زنانی که بیش از ۲ بار در هفته اسفناج می خورند کمتر از زنانی که به ندرت سراغ اسفناج می روند دچار سرطان پستان می شوند. خوشبختانه راه های بسیاری برای هر چه خوشمزه تر میل کردن اسفناج وجود دارد که از آن جمله می توان به ماست و اسفناج یا همان بورانی اشاره کرد. به این ترتیب بد نیست اگر به هر ترتیب ممکن اسفناج را در برنامه غذایی هفتگی خود چه بسا یک روز در میان قرار دهید و با رساندن آنتی اکسیدان های قوی به بدن، سلامت?تان را به طور کاملا طبیعی تضمین کنید.