یکی از بیماری های عصبی که ابتلا به آن از دغدغه ی بسیاری از افراد می باشد پارکینسون نام دارد. پارکینسون را می توان یکی از آزار دهنده ترین بیماری های عصبی دانست چرا که علائم آن می تواند زندگی فرد را دچار اختلال کند.
تخریب نرون ها یا سلول های عصبی، لرزه در عضلات و غیره جزو علائم یکی از بدترین و دردآورترین بیماری های عصبی است که پارکینسون نام دارد.همه ما باید تلاش خود را برای پیشگیری از ابتلا به چنین بیماری هایی به کار بگیریم. باید بدانید که مواد غذایی مختلفی مانند آویشن، میوه های قرمز، ماست و غیره می توانند از ابتلا به بیماری پارکینسون پیشگیری کنند یا برای افرادی که دچار این بیماری هستند بسیار مفیدند. در این مقاله چند نمونه از این مواد غذایی را معرفی می کنیم.
میوه های قرمز
دانشمندان ثابت کرده اند افرادی که به طور مرتب میوه های قرمز مصرف می کنند به میزان ۴۰ درصد کمتر در معرض بیماری های مغزی مانند پارکینسون قرار می گیرند. فلاوونوئیدهای آنتی اکسیدانی موجود در میوه های قرمز رنگ با رادیکال های آزاد آسیب رسان به مغز مقابله می کنند. توصیه می کنیم به طور مرتب میوه های قرمز رنگ مصرف کنید. توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، قره قاط، زغال اخته بیماری فوق العاده است. ترکیب این میوه ها تاثیر بیشتری دارد و شما را از گزند این بیماری دور می کند. توصیه می کنیم افرادی هم که به این بیماری دچار شده اند میوه های قرمز رنگ بیشتری میل کنند.
زیره، گلپر و آویشن
باکتری هلیکوباکترپیلوری سمومی را تولید می کند که می توانند باعث بروز آسیب های مغزی شوند که به ابتلا و رشد بیماری پارکینسون می انجامد. برای مقابله با این باکتری ادویه بیشتری مصرف کنید. نتایج بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد که زیره، گلپر و آویشن می تواند باعث نابودی رشد هلیکوباکترپیلوری شود.
ماست
خوردن ماست می تواند برای افراد مبتلا به پارکینسون مفید باشد. می پرسید چرا؟ به خاطر اینکه ماست حاوی میکروارگانیسم هایی است که می تواند با هلیکوباکترپیلوری مقابله کند. این باکتری باعث بروز عفونت های معده می شود که بیماران پارکینسونی نسبت به آن ها بسیار حساس اند. متخصصان توصیه می کنند افرادی که دچار این بیماری هستند ماست بیشتری مصرف کنند.
جگر بخورند
جگر سرشار از ویتامین B۲ می باشد و برای بیماران پارکینسونی بسیار مفید است. نتایج یک پژوهش برزیلی که روی ۳۰ نفر انجام شده نشان می دهد افرادی که دچار پارکینسون هستند کمبود ویتامین B۲ بوده اند. به عقیده محققان مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین B۲ می تواند باعث بهبود این بیماری شود به خاطر اینکه این ویتامین به سوخت و ساز بیشتر ویتامین B۶ کمک زیادی می کند. ویتامین B۶ هم برای سنتز ناقل های عصبی لازم و ضروری است.
رزماری
بیماری پارکینسون باعث حادتر شدن مشکلات معده می شود. برای اینکه از این بیماری دور باشید رزماری را دریابید. رزماری گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند غشای مخاطی معده را التیام دهد.
قهوه زیاد ننوشند
قهوه باعث تولید اسید معده می شود و مصرف زیاد آن باعث آسیب مخاط روده ها می شود. متأسفانه بیماران پارکینسونی به هلیکوباکترپیلوری حساس تر هستند. این باکتری به سیستم گوارشی و برخی از بخش های مغز آسیب وارد می کند. برای همین توصیه می کنیم که در مصرف قهوه زیاده روی نکنند.
چای سبز برای حفاظت نرون ها
اگر می خواهید که همیشه مغزتان سالم بماند چای سبز را دریابید. توصیه می کنیم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون از مصرف این چای غافل نشوید. حتی افرادی که قبلاً به این بیماری دچار شده اند نیز حتماً چای سبز بنوشند. این بیماری با نابودی سلول های مغزی و عدم کنترل عضلانی خود را نشان می دهد. این عدم کنترل عضلانی به دلیل فقدان دوپامین بروز می کند. پولیفنول های موجود در چای سبز اثر آنتی اکسیدانی دارد که از هورمون دوپامین در برابر حملات و آسیب های خارجی محافظت می کند. افرادی که از بیماری پارکینسون رنج می برند بهتر است که از دم کرده چای سبز و گیاه گزنه استفاده کنند. در این صورت بیماران پارکینسونی می توانند از خواص ضد التهابی این دو گیاه به طور همزمان بهره مند شوند. محققان توصیه می کنند که همه افراد به خصوص بیماران پارکینسونی به طور مرتب چای سبز بنوشند.
از مصرف فیبرها غافل نشوید
رژیم های غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات فرآیند نابودی نرون ها یا همان سلول های عصبی را مهار می کنند. از آنجایی که میوه و سبزیجات سرشار از فیبرها هستند می توانند با یبوست نیز مقابله کنند. متأسفانه ۶۰ تا ۸۰ درصد مبتلایان به پارکینسون از مشکل یبوست رنج می برند. توجه داشته باشید که مصرف میوه و سبزیجات فراوان برای پیشگیری از این بیماری هم موثر است. نتایج یک پژوهش آمریکایی که به مدت ۲۴ سال روی ۷۰۰۰ نفر انجام شد نشان می دهد افرادی که روزانه کمتر از یک بار مدفوع کرده اند چهار برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری پارکینسون قرارگرفته اند. در نهایت باید بگوییم که کاهش مصرف گوشت قرمز تاثیر پیشگیرانه ای در ابتلا به بیماری های عصبی مانند پارکینسون دارد. اما با این حال باید حواستان باشد که دچار کمبود مواد معدنی، ویتامین ها به خصوص زینک و ویتامین B۱۲ نشوید.