آیا تا به حال در مورد رژیم مایعات چیزی شنیده اید این رژیم فایده های زیادی برای سلامتی مان به همراه دارد و می تواند در لاغری و تناسب اندام به ما کمک کند می خواهیم به بررسی جزئیات و نحوه پیروی از رژیم مایعات بپردازیم این رژیم برای چه افرادی مضر و برای چه افرادی مفید است ؟معایب این رژیم چگونه اند و از چه مایعاتی در این رژیم استفاده می شود ؟
- رژیم مایعات، همانطور که از نام آن پیداست، رژیمی است که تمام یا بخش بسیار زیادی از برنامه غذایی در آن به مصرف نوشیدنیها اختصاص داده شده است.
- برخی از رژیمهای مایعات، تنها به مصرف آب میوهها، سبزیها یا انواع شیکها محدود میشود. در این صورت، شما بهجای وعدههای اصلی غذایی باید نوشیدنیهایی که نام بردیم را مصرف کنید.
- در این رژیمها، مصرف آب، چای و قهوه تلخ، مجاز است.
- در برخی از رژیمهای مایعات هم مصرف مکملهای غذایی در کنار نوشیدنیها، توصیه میشود.
- گروهی از رژیمهای مایعات هم کمی معتدلتر هستند. یعنی مصرف مایعات مختلف، جایگزین تنها یک یا دو وعده غذایی مانند صبحانه یا ناهار میشوند و شما میتوانید برای وعده شام، یک غذای سبک و البته سالم، مصرف کنید.
- گروهی از رژیمهای مایعات هم اجازه مصرف حجم محدودی از میانوعدههای سالم مانند لبنیات کمچرب یا مغزها و دانههای خام را به شما میدهند.
- بهطور کلی، امکان کاهش وزن با رژیم مایعات مانند تمام رژیمهای غذایی دیگر که دریافت کالری روزانه را کم میکنند، وجود دارد. اما این کاهش وزن، ثابت و ماندگار نخواهد بود. به عبارت سادهتر، کاهش ناگهانی و شدید دریافت کالری، با افت متابولیسم و کماثر شدن روند کاهش وزن، همراه خواهد بود. از این رو، توصیه میشود که برای کاهش وزن از رژیمهای اصولی، هدفدار و طولانیمدت استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
مضرات رژیم مایعات چیست؟
- رژیم مایعات، جزو رژیمهای لاغری پرطرفدار غربی است که تنها در صورتی میتواند موفق باشد که تمام ریزمغذیهای روزانه بدن را تامین کند و تغییر چشمگیری در کاهش کالری دریافتی به وجود نیاورد.
- رژیمهای کمکالری مانند برخی از رژیمهای مایعات که تنها ۴۰۰ تا ۸۰۰ کیلوکالری انرژی در طول روز به بدن میرسانند، نمیتوانند تامینکننده تمام ریزمغذیهای مورد نیاز بدن باشند.
- این رژیمها، تنها در شرایط خاص و زیر نظر پزشک، آن هم با تجویز مکملهای غذایی توصیه میشوند.
- شاید بتوان از خستگیهای مفرط، سرگیجه، ریزش مو، ابتلا به سنگ کیسه صفرا و آسیبهای قلبی و عروقی، بهعنوان مهمترین عوارض پیروی از رژیمهای مایعات سخت و افراطی نام برد.
- عدم مصرف میوهها و سبزیهای کامل در رژیمهای مایعات، میتواند کاهش دریافت فیبر غذایی در طول روز و ابتلا به یبوست را در پی داشته باشد.
- کمبود شدید دریافت پروتئینها در رژیم مایعات، عوارضی مانند از دست دادن حجم عضلات بدن را هم برای فرد به دنبال خواهد داشت.
- رژیم مایعات، تنها در صورتی توسط پزشکان تجویز میشود که فرد بیمار از چاقی بیش از اندازه رنج ببرد و یک عمل جراحی مانند جراحیهای مربوط به کاهش وزن را پیش رو داشته باشد.