salamdr_57b40d1ee3093

بیماری التهابی روده را با چه روش های تغذیه ای می توانیم کنترل کنیم تغذیه مناسب تا چه حد به درمان مشکلات این بیماران کمک خواهد کرد ؟اصول تغذیه سالم برای این افراد چگونه است ؟رعایت رژیم غذایی و درمان به این وسیله بسیار اثربخش و مثمرثمر خواهد بود بیماری کرون ،ازدست دادن اشتها و سوء تغذیه از جمله عوارض بیماری التهابی روده به شمار می روند.

دغدغه‌ها و نگرانی‌های مختلف تغذیه‌ای در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) بسیار شایع و البته به‌جا هستند. این بیماران معمولا معتقدند که بیماری‌شان به‌علت اشتباهات تغذیه‌ای ایجاد شده است و می‌تواند از طریق تغذیه مناسب نیز درمان شود. متاسفانه، این تصور بسیار ساده‌انگارانه است و داده‌های علمی و پزشکی از آن حمایت نمی‌کنند.
شکی نیست که رژیم غذایی می‌تواند بر روی علائم بیماری التهابی روده تاثیر بگذارد و در التهاب نیز نقش داشته باشد، اما هیچ مدرک علمی و معتبری وجود ندارد که نقش مستقیم رژیم غذایی را در ابتلا به بیماری التهابی روده تایید کند. با این‌حال، دقت کردن در شرایط رژیم غذایی و رعایت کردن اصول تغذیه‌ای مناسب بعد از ابتلا به بیماری التهابی روده می‌تواند به کاهش علائم بیماری و بهبودی آن کمک کند.
salamdr_57b7e65e84c7f
به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سالم می‌تواند به تثبیت وضعیت تغذیه‌ای مطلوب کمک کند و نقش موثری در مدیریت علائم بیماری داشته باشد، اما نمی‌توان از نقش موثر داروها در درمان بیماری التهابی روده غفلت کرد.
افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (خصوصا نوع بیماری کرون) مستعد ابتلا به سوءتغذیه هستند. دلایل سوءتغذیه در افراد مبتلا به بیماری کرون را می‌توان این‌طور برشمرد:
۱. از دست دادن اشتها (به‌علت تهوع، درد در ناحیه شکم، ترس از غذا خوردن یا تغییر ذائقه غذایی) می‌تواند میزان مصرف مواد غذایی را کاهش دهد.
۲. بیماری‌های مزمن معمولا نیازهای بدن به انرژی یا کالری را افزایش می‌دهند. این مشکل خصوصا در طول دوران عود کردن بیماری بیشتر به چشم می‌خورد.

۳. بیماری التهابی روده (خصوصا بیماری کرون) معمولا با اختلال در هضم و اختلال در جذب مواد غذایی مختلف مثل پروتئین، چربی، کربوهیدرات‌ها، آب و انواع ویتامین‌ها و املاح مرتبط است. بنابراین، مقدار زیادی از آن‌چه توسط فرد خورده می‌شود، اصلا به بدن جذب نمی‌شود.

ibd_diet
  • اهمیت برنامه غذایی شخصی در مبتلایان به IBD

 

تغذیه خوب، یکی از راه‌های مهمی است که بدن خودش را از طریق آن ترمیم می‌کند. بنابراین، افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده (IBD) باید از شکل‌گیری سوءتغذیه جلوگیری کنند. ترمیم ساختار تغذیه و حفظ اصول تغذیه‌ای مطلوب، از کلیدهای اصلی در مدیریت بیماری‌های التهابی روده هستند. این اهمیت خاص را می‌توان با ذکر چند دلیل نشان داد:

۱. داروها در افرادی که وضعیت تغذیه‌ای خوبی دارند، بسیار بهتر و موثرتر عمل می‌کنند.

۲. وقتی که پروتئین‌ها و مواد مغذی دیگر در بیماری‌های التهابی روده از دست می‌روند، بیماران باید به‌منظور جبران این مشکل از مواد غذایی بیشتری استفاده کنند. البته اگر علائم مرتبط به روده احساس شوند، این کار می‌تواند برای بسیاری از بیماران واقعا سخت شود.

۳. از دست دادن پروتئین‌ها، کالری‌ها و مواد مغذی دیگر می‌تواند باعث ایجاد اختلال در رشد کودکان و نوجوانان شود.

۴. کاهش وزن در دختران و زنان می‌تواند بر روی سطح هورمون‌های مختلف در بدن آن‌ها تاثیر بگذارد و درنهایت به تغییر در چرخه قاعدگی و اختلال در آن منجر شود.

به‌طور کلی، اکثر افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده (IBD) باید رژیم غذایی متعادل و متنوعی داشته باشند.

salamdr_57b7fbe6b2b5c