salamdr_57b93f4bf213a

روده تحریک پذیر امروزه قربانیان زیادی را درگیر خود کرده است بهتر است با رعایت موارد تغذیه ای مهم این عارضه را درمان کنید و از شدت یافتن آن در بدنتان پیشگیری کنید تغذیه سالم گامی موثر در جهت رفع این عارضه بر میدارد مکمل های گوناکون ،ماهی ها ،لبنیات و برخی میوه ها و خوراکی های سرشار از پروتئین به شما در این زمینه کمک زیادی می کند .

افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده (IBD) از نوع غیرفعال، باید به نکات خاصی در رژیم غذایی دقت کنند. با توجه به این‌که علائم این بیماری‌ها در نوع غیرفعال وجود ندارند، فرد بیمار باید بر روی حفظ وضعیت تغذیه‌ای مطلوب تمرکز کند. در ادامه با اجزای مختلف رژیم غذایی متعادل و مغذی برای این افراد آشنا می‌شویم.
  • نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز برای جلوگیری از کم‌آبی بدن.
  • مصرف کربوهیدرات‌هایی با مقدار بیشتری از فیبرهای محلول در آب (سبوس جو دوسر، انواع حبوبات و جو).
  • مصرف پروتئین‌هایی مانند گوشت قرمز بدون چربی، ماهی، تخم‌مرغ، انواع مغزهای خام، مرغ بدون پوست و سویا.
  • استفاده از چربی‌های سالم مانند اسیدهای چرب امگا-۳، روغن زیتون و روغن کانولا.
  • مصرف انواع میوه‌هایی که رنگ‌های غلیظی دارند و سبزی‌های پخته‌شده. البته فراموش نکیند که حتما میوه‌ها را بدون پوست و بدون هسته بخورید.
  • مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین‌ها و املاح. البته این کار باید زیر نظر پزشک انجام گیرد.
  • استفاده از انواع لبنیات و کلسیم. البته اگر مشکل عدم تحمل لاکتوز دارید، از گزینه‌های جایگزین استفاده کنید.

salamdr_560db6106321b

 

اگر بیماری فرد از نوع فعال باشد، باید به نکات تغذیه‌ای زیر دقت کنید. این نکات به تسکین یا پیشگیری از بروز مشکلات مختلف کمک می‌کنند.
  • لیست مواد غذایی ممنوعه:
غذاهایی که باعث تحریک بیماری فرد می‌شوند (غذاهایی که قبلا نیز شما را با مشکل مواجه کرده‌اند)؛ برخی از مواد غذایی با فیبر زیاد؛ مغزها، دانه‌ها و ذرت بوداده؛ غذاهای پُرچرب؛ کافئین؛ غذاهای تُند؛ میوه‌ها و سبزی‌های خام (خصوصا انواع دارای پوست)؛ آلو سیاه؛ لوبیا؛ محصولات لبنی مشکل‌ساز؛ وعده‌های غذایی با حجم زیاد.
99213_940
  • لیست مواد غذایی مطلوب:

آب انواع میوه‌ها؛ سیب و موز؛ غذاهای نرم؛ غلات گیاهی مثل برنج سفید و ماکارونی تصفیه‌شده؛ سبزی‌های پخته‌شده و سیب‌زمینی بدون پوست پخته‌شده؛ استفاده از وعده‌های غذایی کوچک و افزایش تعداد وعده‌های غذایی؛ مصرف مکمل‌های غذایی، در صورت از دست دادن اشتها؛ مصرف مکمل‌های حاوی ویتامین‌ها و املاح،‌ در صورت تایید پزشک؛ پروتئین‌های مطلوب مثل گوشت قرمز بدون چربی، ماهی و سویا.

194354812382623415021018522297145957214