اگر به دنبال منابع موثر برای جبران کمبود آهن بددن خود هستید پیشنهادات خوراکی جالبی برایتان در این مطلب آورده ایم که با استفاده از آن ها قادر خواهید بود کمبود آهن را به زانو در بیاورید اسفناج ،عدس ،لوبیا و جو دوسر پیشنهادات تغذیه ای امروز ما هستند که می توانید روی آن ها حساب باز کنیدخانم ها بیشتر از آقایان در معرض فقر آهن قرار میگیرند بهتر است از این مواد غذایی بیشتر استفاده کنند.
امروزه بسیاری از ما میدانیم که مصرف بیش از حد گوشت قرمز واقعا برای سلامتیمان مضر است و باید مصرف این نوع گوشت را کنترل کنیم. نگرانی برخی افراد این است که با محدود کردن مصرف گوشت قرمز، آهن کمتری به بدنشان برسد، اما واقعا این نگرانی لازم است؟ قطعا نه!
هرچند که گوشت قرمز، یکی از منابع عالی آهن به شمار میرود، چون ۱۱۳ گرم گوشت گاو بدون چربی حاوی ۲.۵ میلیگرم آهن است و ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را تامین میکند. با اینحال، میتوانید آهن را از طریق مواد غذایی دیگری دریافت کنید که حتی میزان آهنشان نسبت به گوشت قرمز بیشتر است. البته خیلی مهم است که بدانیم آهن حیوانی خیلی راحتتر از آهن گیاهی جذب بدن میشود. بنابراین گیاهخواران باید میزان مصرف منابع گیاهی آهن را به ۱.۸ برابر برسانند. در ادامه با مواد غذایی خاصی آشنا میشوید که آهن بیشتری نسبت به گوشت قرمز دارند.
لوبیا همیشه بهعنوان منبعی سرشار از فیبر و پروتئین مطرح شده است، اما حاوی آهن قابل توجهی نیز هست. هر فنجان لوبیا، ۴ میلیگرم آهن دارد که برابر است با ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن.
هر فنجان اسفناج پختهشده، ۶ میلیگرم آهن دارد. یعنی ۳۶ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن را تامین میکند. به اضافه اینکه یکسوم نیاز روزانه بدن به کلسیم و تمام نیاز روزانه بدن به ویتامین A را فراهم میسازد.
عدس، یکی از مهمترین منابع آهن به شمار میرود چون هر فنجان عدس پختهشده حاوی ۷ میلیگرم آهن است و ۳۹ درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین میکند.
متخصصان همیشه استفاده از جو دو سر را بهعنوان صبحانه توصیه میکنند. هر نصف فنجان از این غله، ۴ میلیگرم آهن دارد که برابر است با ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن. بنابراین اگر تا حالا جو دو سر را بهعنوان صبحانه نخوردهاید، حتما آن را امتحان کنید.