baby

مادران باردار همواره در طول 9 ماه بارداری در انتظار دیدن و در آغوش کشیدن فرزند خود هستند و انتظاری شیرین را تجربه می کنند.در این مطلب می خواهیم به شما این مژده را بدهیم که پزشکان و رادیولوژیست ها توانسته اند با استفاده از واقعیت مجازی قبل از به دنیا آمدن نوزاد،نوزاد را برای والدین به تصویر بکشند.

یکی از آرزوهای بسیاری از مادرانی که در انتظار تولد فرزند خود بسر می‌برند این است که هرچه زودتر بتوانند چهره نوزادشان را ببینند، هرچند به طور طبیعی ۹ ماه طول می‌کشد تا مادر بتواند فرزندش را در آغوش بکشد و صورت وی را ببیند ولی فعالان عرصه فناوری با کمک پزشکان و رادیولوژیست‌ها و استفاده از واقعیت مجازی (VR)، شرایطی را پدید آورده‌اند تا بتوان نوزاد را برای والدین به تصویر کشید و البته برخی نیز این فناوری را یک تور مجازی از آناتومی بدن جنین می‌دانند. به این ترتیب این گروه باز هم ثابت کردند واقعیت مجازی که ابتدا تنها برای بازی‌های رایانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گرفت حالا در بخش‌های مختلف سلامت نیز کارساز است.

 این روش را محققان کلینیک de Diagnóstico por  در برزیل با انجام اسکن‌های‌ ام آر آی از جنین و محیط اطراف وی آغاز کردند و البته در آغاز از آن برای تهیه مدل‌های سه بعدی رحم، بند ناف، جفت و جنین بهره می‌بردند. اما حالا این اطلاعات به نرم افزار واقعیت مجازی(VR) ارسال می‌شود و با استفاده از برنامه‌ای، هریک از این اطلاعات که به طور جداگانه ارسال شده است را به یک مدل تبدیل می‌کند. می‌توان گفت که در این روش ترکیبی از‌ ام آر آی، اولتراسوند و نیز واقعیت مجازی به کار رفته است تا بتوان یک مدل سه بعدی از جنین ایجاد کرد.
مدلی که وقتی کودک به دنیا می‌آید والدین متوجه شباهتش با نمونه واقعیت مجازی پیشین خواهند شد. حتی صدای قلب جنین نیز با استفاده از روش اولتراسوند به این مدل واقعیت مجازی اضافه می‌شود و والدین با عینک Oculus Rift می‌توانند فرزند خود را قبل از تولد ببینند و چهره وی را تشخیص دهند. البته پزشکان انتظار دارند از این روش برای تشخیص زودهنگام انواع بیماری‌ها و ناهنجاری‌های جنین هم بهره ببرند و تا حد امکان بسرعت بیماری را درمان کنند. قرار است این طرح در همایش سالانه انجمن رادیولوژی شمال امریکا که هفته آینده برگزار می‌شود ارائه گردد.

 

منبع: روزنامه ایران