اساسا ورزش کردن از جمله فعالیت هایی است که به سلامت فرد کمک شایانی می کند. اما برای اینکه ورزش به بدن آسیبی نرساند می بایست قواعد ورزش کردن را شناخت. ورزش کردن در هوا های متفاوت قواعد متفاوتی را شامل می شود، به همین سبب لازم است تا با این قواعد آشنا شد. با دکتر سلام همراه باشید.
برخی تحقیقات نشان می دهد ورزش های معتدل می تواند در فصل سرد سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به بیماری های فصل سرد بکاهد.
با این حال مهمترین نکات در انجام فعالیت های بدنی در روزهای سرد از این قرارند:
اگر تا به حال به طور جدی تمرینات ورزشی نداشته اید، اول خودتان را به مدت 10 دقیقه گرم کنید. مطمئن شوید که برای رفتن از خانه گرم هستید. چند لایه لباس برای حفظ گرما و استفاده از کلاه ضروری است.
اگر ورزش در صبح زود و هنگامی که هنوز هوا تاریک است را انتخاب کرده اید، لباس های روشن و منعکس کننده را بپوشید. در حالت ایده آل همیشه با یک همراه ورزش کنید.
اجتناب از گوش دادن به موسیقی در حال ورزش توصیه نمی شود چون ممکن است اتفاقات آسیب رسان اطرافتان را متوجه نشوید.
اگر باران می بارد یا زمین یخ زده است، ورزش کردن می تواند خطرناک باشد. این کار را به روز بعد موکول کنید.
سرماخوردگی در زمستان یک اتفاق شایع است اما قرار نیست در صورت ابتلا به این بیماری ورزش را متوقف کنید. اگر علائم بیماری تان شدید نیست و احساس خوبی دارید، می توانید ورزش کنید. نکته بسیار مهم این است که اگر تب دارید نباید ورزش کنید. تب زمانی رخ می دهد که دمای بدن شما 38 درجه سانتی گراد یا 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر است. در موارد نادر تب همراه با ورزش می تواند روی قلب تاثیر بگذارد و خطرناک باشد.
اگر شما مبتلا به آسم هستید، هنگام ورزش در هوای سرد نیاز به مراقبت های بیشتر دارید. توصیه بر استفاده از اسپری استنشاقی قبل از ورزش و همراه داشتن آن در طول فعالیت های ورزشی است.
در شرایط بارانی یا بارش برف و یا حتی اگر باد شدید می وزد، ورزش در خانه را ترجیحا انتخاب کنید.
در سرما میزان جریان خون سر کاهش می یابد. بنابراین اگر سر با کلاه پوشیده نشود گرمای زیادی به وسیله تششع دفع می شود.
آب بنوشید چون کمبود آب بدن بر توانایی بدن جهت تنظیم حرارت بدن تاثیر می گذارد و خطر دچار شدن به یخ زدگی را افزایش می دهد. اهمیت مایعات، به ویژه آب، در هوای سرد به همان اندازه اهمیت آنها در هوای گرم مهم است.
فراموش نکنید که لباس خیس و مرطوب چه بر اثر تعریق یا بارندگی، به طور قابل توجهی اتلاف حرارت بدن را افزایش می دهد.
منبع: سلامت نیوز