رماتیسم از جمله بیماری هایی است که اغلب مردم شناخت کافی راجب آن ندارند حتی عده ای این بیماری را با آرتروز اشتباه می گیرند. به همین دلیل لازم است تا شناختمان را نسبت به این بیماری افزایش دهیم. عده ای از متخصصین معتقدند که این بیماری نوعی خود ایمنی است. با دکتر سلام همراه باشید.
یک متخصص ارتوپد با اشاره به اینکه برخی از افراد آرتروز یا سائیدگی مفصلی را با رماتیسم اشتباه میگیرند، گفت: این بیماریها عوامل خارجی مانند سن، شکستگی، وارد شدن فشار بیش از حد و … دارند که کاملا با بیماری روماتیسم متفاوت است.
خسرو شایان در خصوص عوامل ابتلا به بیماری رماتیسم، اظهار کرد: رماتیسم بیماری است که مربوط به واکنش ایمنی بدن بوده و عوامل ابتلا به آن داخلی هستند.
وی با اعلام اینکه برای این بیماری پیشگیری خاصی نداریم، عنوان کرد: به این دلیل که بیماری رماتیسم مربوط به اعضای داخلی بدن و اختلالات آنها است، نمیتوانیم پیشگیری خاصی را برای آن داشته باشیم.
شایان با اشاره به علائم ابتلا به این بیماری، تصریح کرد: زمانی که افراد با تورم و خشکی مفاصل از خواب برمیخیزند از علائم ابتلا به بیماری رماتیسم است. معمولا افرادی که رماتیسم مفصلی دارند دچار کمخونی شده و بسیار ضعیف هستند.
این متخصص ارتوپدی، جراحی استخوان و مفاصل با بیان اینکه افراد در سنین پایین نیز به این بیماری مبتلا میشوند، گفت: در بیشتر موارد افراد در سنین نوجوانی و جوانی به رماتیسم مفصلی مبتلا میشوند، اما در سنین بالاتر مانند اوایل میانسالی نیز علائم این بیماری خود را نشان میدهد.
وی به درمانهای این بیماری اشاره و خاطرنشان کرد: تقویت عضلات مفصلی که به رماتیسم مبتلا شده، جلوگیری از وارد کردن فشار، استفاده از داروهای خاص و … پیشرفت این بیماری را کندتر میکند.
شایان ادامه داد: بیماری رماتیسم با آزمایشهای رماتیسمی و رادیوگرافی مشخص میشود.
منیع: ایسنا