adviyeh

ادویه جات نقش مهمی را در غذاهای روزانه ما ایفا می کنند. اکثر افراد فقط به خاطر طعم دهی این مواد به غذا از آن استفاده می کنند و توجه چندانی به فواید و مضرات آنها ندارند ، در ادامه در رابطه با نقش مثبت این مواد صحبت خواهیم کرد.

بالا بردن سرعت سوخت و ساز بدن، مبارزه با گرسنگی و افزایش طعم و مزه غذا، فقط چند مورد از معجزات ادویه هاست، این فواید در فصول سرد سال بیشتر هم می شود. ما به شما می گوییم که چرا باید در این فصل غذاهایتان را پر از ادویه کنید.ادویه دارکردن مواد غذایی، عطر و طعم طبیعی به آنها می بخشد، که باعث کاهش مقدار چربی و نمکی می شود که شما نیاز دارید برای خوشمزه و دلچسب کردن غذا به آن بزنید. یکی از روشهای کنترل وزن، کاهش نمک در رژیم غذایی است. نمک موجب احتباس آب در بدن شده و وزن را بالا می برد. با استفاده از ادویه به جای نمک، مصرف آن را کم کرده و علاوه بر کاهش وزن با کاهش فشار خون به سلامت قلبی خود نیز کمک می کنید.همچنین، یک مطالعه نشان داد که ادویه جات غنی از آنتی اکسیدان مانند دارچین، فلفل قرمز و… سوخت و ساز را بالا برده و می توانند منجر به سوزاندن چربی در بدن شده و مانع تجمع چربی اضافی در بدن می شوند. ادویه جات با ایجاد احساس سیری میل شدید به غذا را کنترل و ظاهر و طعم غذا را بهتر می کنند. غذاهای خوشمزه و با ظاهر خوب احساس رضایت خاطر بیشتری ایجاد می کنند. اگر غذا رضایتبخش نباشد، احتمال پرخوری در شما افزایش می یابد.

عادت کنید به خوراکی ها و میان وعده هایی که قبلا درست می کردید ادویه اضافه کنید. مثلا اگر می خواهید رنگ سبز بد سوپ عدس را تغییر دهید، به آن زردچوبه اضافه کنید تا زرد شود.اگر می خواهید مزه خوراک مرغ شیرین خود را تغییر دهید کمی فلفل به آن اضافه کنید و…۹ ادویه زیر می توانند به کاهش وزن کمک کرده و عطر و طعم طبیعی را به غذای شما اضافه کند:

 

جینسینگ

 

برخی از انواع جینسینگ می تواند سوخت و ساز بدن را ازیاد کرده و انرژی را افزایش دهد. با توجه به تحقیق دانشگاه مریلند جینسینگ Panax به طور خاص دارای خواص کاهش وزن است.

 

فلفل قرمز

 

فلفل قرمز با عنصر اصلی خود یعنی، کپسایسین، بدن را گرم کرده و به سوزاندن چربی کمک و اشتها را سرکوب می کند. همچنین با توجه به پژوهش های انجام شده در دانشگاه پاردو، با افزایش سوخت و ساز بدن، سبب می شود بدن کالری بیشتری بسوزاند.

 

دارچین

 

دارچین قند خون و کلسترول LDL (نوع بد) را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد که این ماده می تواند سوخت و ساز بدن و سطح انسولین را افزایش دهد و این یعنی کاهش احتمال ابتلا به دیابت. برای ایجاد طعم شیرینی از دارچین استفاده کنید.

 

فلفل سیاه

 

این ادویه محبوب خانواده ها می تواند سوخت و ساز بدن را از طریق ماده اصلی آن، یعنی پپرین افزایش دهد. فلفل سیاه نه تنها به بهبود هضم غذا کمک می کند بلکه موجب افزایش سرعت سوزاندن چربی نیز می گردد. بر اساس تحقیق دانشگاه اوکلاهما، در واقع، فلفل سیاه می تواند به طور بالقوه به اندازه راه رفتن به مدت ۲۰ دقیقه، کالری بسوزاند.

 

خردل

 

خردل در واقع یک ماده عالی برای کاهش وزن است. محققان موسسه پلی تکنیک دانشگاه آکسفورد انگلستان می گویند که یک قاشق چایخوری می تواند سرعت متابولیسم را تقریبا ۲۵درصد افزایش دهد.

 

زردچوبه

 

زردچوبه، این ادویه نارنجی روشن، به شکستن چربی و به تنظیم متابولیسم بدن کمک می کند. با توجه به تحقیقات دانشگاه کلمبیا زردچوبه همچنین در کاهش خطر ابتلا به دیابت موثر است.

 

زنجبیل

 

مطالعات نشان می دهند که زنجبیل می تواند اشتهارا سرکوب کرده و به هضم غذا کمک کند، سموم را از بدن خارج کرده و با بالا بردن درجه حرارت بدن به افزایش متابولیسم منجر شود. چه کسی می دانست که زنجبیل این همه قدرت دارد؟

 

هل

 

هل موجب افزایش متابولیسم و کاهش چربی اشباع شده می گردد. همچنین می تواند به هضم سالم غذا کمک کند.

 

زیره

 

زیره ضمن اینکه به مراحل هضم غذا و تولید انرژی کمک می کند، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. با توجه به برخی از پژوهش ها همچنین ممکن است برای کسانی که مبتلا به آسم، ورم مفاصل، بیماری های کلیه و سرطان روده بزرگ هستند نیز مفید باشد.