6

 مردم ویتنام بسیار خوش خوراک و باسلیقه هستند منتخبی از خوشمزه ترین غذاهای مردم این کشور برایتان گلچین کرده ایم که بد نیست در ادامه مطلب با آن ها آشنا شوید فو,،بان چا,بُت چن ,بان می,کائو لاو,بان اکسیو وگوئی سیون از جمله غذاهای مورد علاقه مردم ویتنام هستند بد نیست با خورد و خوراک مردم این دیار آشنا شوید .

 سفر به بسیاری از کشورها ملزم اندک شناخت فرهنگ آن مکان ها می باشد. تفاوت ندارد شما چه کسی باشید، برای سفر کردن به یک راهنما برای گردش در شهرهای کشور جدیدتان نیاز خواهید داشت.
ما در این مطلب قصد داریم به فرهنگ غذایی کشور “ویتنام” بپردازیم تا اگر روزی به این کشور سفر کردید، بی نیاز از مطالعه و جستجوهای متفرقه باشید.
ارزان ترین و خوشمزه ترین غذاها را در بازارهای سنتی ویتنام خواهید یافت. در ویتنام، دکه های غذایی عمدتا توسط زنان اداره می شود. و این شغل ها نسل به نسل از مادر به دختر متنقل می گردد. پس به منظور آشنایی با غذاهای ویتنامی با ما همراه باشید.
فُو | Pho

1

dcفهرست غذاهای کشور ویتنام بدون “فُو” تقریبا ناقص است. اگر در خیابان های شهرهای گوناگون ویتنام پرسه بزنید، دیدن جمعیت گرسنه روپا در حال سرو غذای “فُو” فراتر از تصور و غیرممکن می باشد.غذای اصیل ویتنامی “فُو” اجزای ساده ای دارد. و معمولا متشکل از آبگوشت شور، رشته فرنگی برنجی تازه، گیاهان آب دار و مرغ یا گوشت می باشد.

این غذا ارزان، خوشمزه و در تمام ساعات شبانه روز قابل دسترس است.


بان چا | Bun cha

2

ممکن است غذای فُو مشهورترین غذای ویتنامی باشد اما “بان چا” برترین انتخاب غذا در منوی ناهار به شمار می رود.

اگر بعد از ساعت ۱۱ صبح از کنار رستوران های بَر خیابان “هانوی” عبور می کنید ابرهای ناشی از دودهای برشته شدن گوشت ها را مشاهده خواهید کرد. هنگامیکه برش های گوشت برشته، ترد و رو به سوخته شدن بودند، آن ها را در یک کاسه آبگوشت سنگین با سس ماهی به همراه یک سبد سبزیجات و رشته فرنگی برنجی ارائه می دهند.

اگر “بان چا” با “نم کیوآ” سرو شود پای خرچنگ های سرخ شده هم به میان می آید. هنوز برای سرو این غذا قانع نشده اید؟


بُت چن | Bot chien

3

“بُت چن” اسنک یا میان وعده پرطرفدار خیابان های شهر هو چی مین پس از مدرسه و پیاده روی در خیابان های پرازدحام به شمار می رود. برای پختن و ارائه دادن این غذا تکه های برنج خمیر شده را در یک قابلمه گود تا وقت ترد شدن سرخ کرده و سپس تخم مرغ در آن می شکنند.

پس از پخته شدن، اسنک را با برش های عنبه هندی (پاپایا)، موسیر و پیازچه میل می کنند. برای عطر و طعم بیشتر این میان وعده با سس فلفل تند و سرکه برنج سرو می شود.

بان می | Banh mi

4

فرانسوی ها شاید این غذا را در نان باگت های کشورشان میل کنند اما سرو “بان می” در ویتنام کاملا متفاوت است. بنابراین، طرز تهیه این غذا کاملا وابسته به مکان حضور شما می باشد.در شمال، سرآشپزها از نان، مارگارین و مخلوط گوشت و در جنوب، “بان می” شما بسیار رنگارنگ است. چرا که حاوی برش های پنیر سرد، ترشی سبزیجات، سوسیس، تخم مرغ سرخ شده (نیمرو) و سس فلفل و گشنیز می باشد.


کائو لاو | Cao lau

5

“کائو لاو” محبوب ترین بشقاب غذای ویتنام است. این بشقاب حاوی برش های گوشت و رشته های فرنگی ضخیم همراه با آبگوشت و سبزیجات سرو می شود. “کائو لاو” متعلق به شهر هوئی آن می باشد.

گوئی سیون | Goi cuon

6

این رُول های روشن و تازه در میان غذاهای سرخ شده در روغن یک انتخاب سالم برای سرو غذا در ویتنام به شمار می رود. این رُول های شفاف با سبزیجات تازه سالادی، برش های گوشت دریایی و گشنیز پیچیده شده و با سس ماهی ارائه داده می شوند.

اگر خام خوار نیستید و به سرو خام “گوئی سیون” تمایل ندارید، به شمال بروید. در آن جا، این غذا را در روغن سرخ کرده و تحت عنوان “نم ران” می فروشند.

این پوسته های ظریف حاوی گوشت و سبزیجات پر شده بسیار خوشمزه هستند.


بان اکسیو | Banh xeo

7

کرپ (نان) های ترد پر شده با گوشت، میگو و جوانه های لوبیا به همراه چاشنی سبزیجات از بشقاب های غذای محبوب ویتنامی می باشد. در برخی مکان ها، این رُول ها را در ورق برنج یا پر کاهو پیچیده و آن ها را در سس می زنند.