داوطلبان برای به رسمیت شناختن توانایی های خود برای تشخیص بوهای مختلف، مورد آزمایش قرار گرفتند. این بوها شامل: منتول، میخک، چرم، توت فرنگی، یاس بنفش، آناناس، دود، صابون، انگور و لیمو بود. پس از این تست، داوطلبان وارد آزمون تست دوم شامل ۱۰ بوی جدید شدند.
یک مطالعه ی جدید نشان می دهد که حس بویایی افراد ممکن است در پیش بینی خطر ابتلا به آلزایمر کمک کند. به گفته ی پژوهشگران از ۱۸۳ فرد مسن، ۱۰ بیمار احتمال مبتلا شدن به بیماری آلزایمر را دارد.
داوطلبان برای به رسمیت شناختن توانایی های خود برای تشخیص بوهای مختلف، مورد آزمایش قرار گرفتند. این بوها شامل: منتول، میخک، چرم، توت فرنگی، یاس بنفش، آناناس، دود، صابون، انگور و لیمو بود. پس از این تست، داوطلبان وارد آزمون تست دوم شامل ۱۰ بوی جدید شدند.
آن ها همچنین مورد آزمایش های ژنتیکی، تصویر برداری و حافظه قرار گرفتند. محققان اعلام کردند کسانی که حس بویایی کمتری داشتند، بیشتر در معرض خطر آلزایمر بودند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افزایش نورون ها ۱۰ سال قبل از شروع علائم، پشت این بیماری قرار دارند. پزشکان این تحقیق اعلام کرده اند توسعه ی دیجیتالی و مقرون به صرفه و قابل دسترس بودن برای شناسایی افراد سالم در معرض خطر، یک قدم مهم برای توسعه ی روش های درمانی و کم کردن سرعت و یا توقف پیشرفت بیماری آلزایمر است.
محققان گفتند: مدارهای مغزی که فرآیند بو را انجام می دهند و می توان با آن بیماری آلزایمر را تشخیص داد، شناسایی شده اند. محققان در حال انجام یک مطالعه ی بزرگ تر برای تأیید یافته های خود هستند. پیشگیری از شروع و یا پیشرفت علائم می تواند با تشخیص زود هنگام و انجام استراتژی های درمانی مؤثر، به حقیقت تبدیل شود و غربالگری های ارزان و غیر تهاجمی می تواند کمکی برای شناسایی بهترین نامزدهای این قضیه باشد که باعث توسعه ی درمان های جدید برای جلوگیری از این بیماری غم انگیز باشد.
در این باره بیشتر بخوانید: خطرات جانبی کاهش حس بویایی