picsart_1480162299233

رماتیسم را می توان یکی از انواع خطرناک ترین بیماری های خود ایمنی به شمار آورد. اندام اصلی هدف این بیماری مفاصل هستند؛ به ویژه مفاصل کوچک مانند دست. رماتیسم انواع مختلفی دارد مانند: رماتیسم قلبی، مفصلی و … براتشخیص و شناخت علائم این بیماری با دکتر سلام همراه باشید.

رییس مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی بیمارستان بقیهالله با اشاره به اینکه روماتیسم مفصلی شایع‌ترین نوع روماتیسم است، از مهمترین علایم هشدار این بیماری خبر داد.
وحید سبحانی رییس مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی بیمارستان بقیهالله با اشاره به اینکه روماتیسم مفصلی مهمترین و شایع ترین نوع روماتیسم به شمار می‌رود، در خصوص علایم بروز این بیماری گفت: خشکی صبحگاهی و بیش از 20 دقیقه ای مفاصل مخصوصا مفصل‌های قرینه‌ای انگشتان، تورم و درد ناگهانی این نواحی به ویژه هنگام صبح و پس از بیداری مهمترین علامت های هشدار روماتیسم است که متاسفانه می‌تواند در هر سنی بویژه بالای 30 سالگی بروز یابد.
وی تاکید کرد: صرف نظر از نبود علتی قطعی برای بیماری رماتیسم، وجود فاکتورهای ژنتیکی در بروز این عارضه بی تاثیر نیست ولی این بیماری با همه عوارضش در صورت تشخیص به موقع و با مصرف به موقع دارو قابل درمان است که در این میان نباید به هیچ عنوان به برخی نسخه های سنتی و یا مکمل ها اکتفا کرد زیرا این بیماری در صورت تشخیص به موقع با تمرینات ورزشی نیز بهبود می‌یابد.
رییس مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی بیمارستان بقیهالله با بیان اینکه ورزش طب مکمل و بسیار ضروری برای درمان رماتیسم مفصلی در مراحل اولیه بیمار است، گفت: برخلاف تصور عموم مبتلایان به این بیماری، انجام ورزش های هوازی از جمله پیاده روی تند علاوه بر تقویت قوای مفاصل با افزایش قدرت ماهیچه های قلب و ریه از گسترش رماتیسم و درگیری نسوج بافت های نرم بدن از جمله قلب به آن جلوگیری می‌کند.
وحید سبحانی همچنین با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد رماتیسم را با واریس و یا شاید علایم آرتروز نیز اشتباه می گیرند و در اغلب موارد نیز به علایم هشدار آن بی توجه هستند، اظهار داشت: در حقیقت روماتیسم نوعی بیماری کاملا خود ایمنی است که در آن سلول‌های بدن علیه خود بدن به اورگان‌های مختلف از جمله، استخوان‌ها، قلب و ریه حمله‌ور می‌شوند؛ واکنشی که هنوز علت آن مشخص نیست.
منبع: باشگاه خبرنگاران