در این بخش 16 ویژگی از آدمهای خودساخته را برایتان ذکرمیکنیم. انسان خودساخته اینجا به معنی شخصی است که درصدد حقیقت دادن به تواناییهای خود است. بعد از اینکه یک یک این ویژگیها را به خوبی مطالعه کردید، به تناسب میزان
نزدیکی که به هر یک از خصوصیات دارید، به خود نمره 1 تا 10 بدهید. نتیجهای که به دست میآورید نمایش شهودی نقاط ضعف و قدرت شما در حرکت به سمت به واقعیت کشاندن تواناییهای فردیتان است.
وقت بگذارید و به این فکر کنید که واقعاً چرا در برخی خصوصیات قویتر از بقیه هستید. چه چیز باعث شده که برای فلان خصوصیت نمره بالایی بگیرید؟ برای اینکه نمره هر خصوصیت را در خودتان بالاتر ببرید، چه باید بکنید؟ بالاترین نمرهای که میتوانید به دست آورید 160 است. شما چقدر به این عدد نزدیک هستید؟
1. انسان خودساخته درک کارآمد تری از واقعیت دارد و با آن احساس راحتی بیشتری میکند
او قادر است خوب و بد و بالا و پایینها را بپذیرد و تفاوت آنرا تشخیص دهد.
2. پذیرش خود، دیگران و طبیعت.
انسان خودساخته واقعیت را همانطور که هست میبیند و مسئولیت آنرا نیز به گردن میگیرد.
3. انسان خودساخته در کارهای خود سادگی، طبیعیت و فوریت دارد
به عبارت دیگر، این افراد آنطور که دیگران تصور میکنند، معلق نیستند. او قادر است هر کاری را که به نظرش خوب و طبیعی میرسد انجام دهد و دلیلش هم خیلی ساده است: چون احساس خوبی نسبت به آن کار دارد. سعی نمیکند دیگران را آزار دهد، و برای خوبیها ارزش و احترام قائل است.
4. مشکل محور است
انسان خودساخته کسی است که شدیداً روی مشکلات خارج از خودش تمرکز میکند. او درگیر مشکلات دیگران و مشکات جامعه است و برای تسهیل آن مشکلات تلاش میکند.
5. جدایی و نیاز به حریم خصوصی
با وجود همه دغدغههای او برای جامعه، انسان خودساخته نیاز دارد با خود تنها باشد. او از زمانهایی که به تنهایی غرق در تفکر و تعمق میشود، لذت میبرد و دوست ندارد همیشه مردم در اطرافش باشند. فقط با چند نفر از نزدیکان است و لزومی هم نمیبیند که همیشه با آنها در ارتباط باشد. حضور آنها به تنهایی کافی است.
6. خودمختاری، استقلال از فرهنگ و محیط
انسان خودساخته قادر است به تنهایی تصمیم بگیرد و به تنهایی کارهایش را انجام دهد. او به خودش اطمینان و اعتماد کامل دارد.
7. طراوت همیشگی
انسان خودساخته از سادهترین و طبیعیترین چیزها احساس لذت میکند. غروب آفتاب همیشه برای او زیباست به همینخاطر همیشه به تماشای آن میرود. هنوز هم از انجام بازیهای دوران کودکی خود لذت میبرد.
8. تجربه عارفانه، عالیترین تجربه
انسان های خودساخته همیشه تجربیاتی دارند که باعث میشود احساس شناور بودن به آنها دست دهد. خود را هماهنگ با دنیای اطرافشان میبینند و تصور میکنند که در یک برهه از زمان بخشی از واقعیتی متفاوت هستند.
9. حس همبستگی
انسان خودساخته نسبت به همه مردم احساس دارد. از آدمهایی که در اطرافشان وجود دارد آگاهند و نسبت به آنها حساسند.
10. ارتباطات میان فردی
انسان های خودساخته ارتباطات میان فردی عمیقتر و شدیدتری نسبت به سایر افراد بزرگسال دارند. آنها توانایی عشق ورزیدن و دوست داشتنی دارند که برای بقیه افراد به نظر غیرممکن است. معمولاً دوستان کمی دارند اما همین ارتباطات کم بسیار عمیق و پرمفهوم هستند.
11. ساختار شخصیتی دموکراتیک
انسان های خودساخته به برابری انسانها معتقدند، اینکه هر انسان حق حرف زدن دارد و هر انسان نقاط قوت و نقاط ضعف خاص خود را دارد.
12. تشخیص بین راه و هدف، خوب و بد
انسان های خودساخته تفاوت بین راه و هدف، خوب و بد را میدانند و آنها را طوری با هم اشتباه نمیگیرند که باعث لطمه خوردن به خودشان یا دیگران شود.
13. حس شوخ طبعی فلسفی یا غیرخصومت آمیز
انسان های خودساخته از شوخی لذت میبرند. دوست دارند بخندند و لطیفه تعریف کنند اما نه به قیمت دیگران. آنها با اینکه میتوانند خیلی جدی باشند، اما افرادی خوشطینت به نظر میرسند.
14. خلاقیت
انسان های خودساخته میتوانند شدیداً خلاق باشند. خلاقیت خود را میتوانند در ابعاد مختلف با نوشتن، نواختن موسیقی، خیالپردازی و هر چیز دیگری نشان دهند.
15. مقاومت دربرابر فرهنگپرستی، برتری هر فرهنگ خاص
هر انسانی به طریقی فراتر از فرهنگ خود قرار دارد، یعنی فردیتی عمیق دارد و میتواند فرهنگ را منتقدانه ارزیابی کند طوریکه خودش تصمیم بگیرد که چه چیز برایش بهتر است.
16. نواقص انسان خودساخته
انسان های خودساخته، افرادی هستند که از این واقعیت آگاهی دارند که کامل نیستند و آنها هم مثل فردی که در کنارشان قرار گرفته، کمی و کاستیهایی دارند و همیشه می دانند چیزهای تازهای برای یادگرفتن و راههای تازهای برای رشد وجود دارد. انسان خودساخته بااینکه با خود خیلی راحت است اما هیچوقت دست از تلاش برنمیدارد.
منبع-http://genie.ir
مشکل محور است نه مساله محور