سیب زمینی چه ارزش تغذیه ای دارد این ماده غذایی در انواع خوردنی های ما ایرانی ها وجود دارد و جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است می توان گفت هیچ کودکی از سیب زمینی سرخ شده نمیگذرد و خوراکی محبوب کودکان است اما نشاسته سیب زمینی برای همه افراد مناسب نیست و می تواند موجب چاقی و اضافه وزن آن ها شود.بهتر است به توضیحات متخصصین تغذیه در مورد سیب زمینی گوش دهید .
- آیا میدانید سیب زمینی چه فوایدی دارد؟
خیلیها فکر میکنند سیبزمینیها نه فایدهای دارند و نه سالم هستند! اما واقعیت این است که سیبزمینیها علاوه بر اینکه خوشمزه، ارزان و همهکاره هستند، میتوانند مواد مغذی زیای به وعدههای غذاییتان اضافه کنند.
سیبزمینیها اغلب بهعنوان چاقکننده، دارای نشاسته مضر و کالری بیهوده شناخته میشوند، اما در واقع یکی از ویژگیهای مهم سیبزمینیها این است که اگر درست استفاده شوند، شما را چاق نمیکنند و میتوانند بخشی از یکی رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن باشند.
یکی از مطالعات دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد که میتوان بدون حذف سیبزمینی باز هم وزن کم کرد. در این مطالعه، اثرات نوعی رژیم غذایی که با کاهش کالری همراه است، مورد بررسی قرار گرفت و سیبزمینی بهعنوان بخشی از رژیم غذایی در طول یک دوره ۱۲ هفتهای به برنامه آنان اضافه شد.
در نهایت معلوم شد با اینکه همه این افراد در هر هفته بین ۵ تا ۷ وعده سیبزمینی میخوردند، توانسته بودند وزن کم کنند. این مطالعه نشان داد که سیبزمینی بهتنهایی نقش منفی ندارد و مسئله اصلی کاهش کل کالری مصرفی است.
بر اساس نظر متخصصان، یک سیبزمینی متوسط دارای ۱۱۰ کالری بدون چربی است و همین مقدار میتواند حتی نسبت به خوردن غذاهای کربوهیدراتی، احساس سیری بیشتری به شما بدهد. بخشی از دلیل این مسئله، بهخاطر این است که یک سیبزمینی دارای ۲ گرم فیبر و ۳ گرم پروتئین است. یکی از مطالعات اخیر نشان میدهد سیبزمینیهای پخته، بالاترین شاخص سیری را در میان همه غذاها دارد و حتی از این نظر بالاتر از غذاهایی مثل غلات سبوسدار، انواع ماهیها، میوهها و سبزیجات قرار میگیرد.
منبع:Web MD