مبتلایان به ویروس اچ آی وی بهتر است مراقب تغذیه و خورد و خوراک خود باشند برخی موادغذایی برای کنترل بیماری این افراد مهم و تاثیرگذارند روغن های سالم و موادغذایی طبیعی به کمک این بیماران می ایند و باعث طول عمر آن ها می شوند موادغذایی شیرین و خوراکی های فرآوری شده برای این افراد نامناشب و مضر خواهند بود در ادامه پیشنهادات تغذیه های مفید برای این افراد ارائه خواهیم داد .
تغذیه مناسب برای بسیاری از افراد مبتلا به ویروس HIV، تفاوتی با تغذیه برای افراد سالم دیگر ندارد. یک رژیم غذایی خوب، رژیمی است که انواع مواد غذایی را با تعادل مطلوب داشته باشد:
- مواد غذایی نشاستهای
- میوهها و سبزیها
- محصولات لبنی یا جایگزین آنها
- لوبیا، انواع حبوبات، مغزهای خام، ماهی، تخممرغ و گوشتهای قرمز
- روغنهای غیراشباع
البته بیماران مبتلا به HIV باید در مصرف مواد غذایی خاصی که حاوی چربی و قند زیاد هستند، احتیاط لازم را رعایت کنند.
چربیهایی که از طریق روغنهای پختوپز یا مارگارین به بدن میرسند، میتوانند انرژی مناسبی را برای بدن فراهم سازند، بهشرطی که از اسیدهای چرب ضروری مثل امگا ۳ و ویتامینهای محلول در چربی (A،D،E،K) تشکیل شده باشند. در کنار این نکته مهم، بیماران مبتلا به HIV باید از منابع چربیهای غیراشباع مثل مغزهای خام، دانهها، آووکادو، روغن زیتون و روغن ماهی استفاده کنند.
چربیهای اشباع که در منابع غذایی خاصی مثل گوشت قرمز، پنیر و کره وجود دارند، میتوانند کلسترول خون را بالا ببرند. مواد غذایی دیگر هم مثل کیکها و بیسکویتها، مقدار زیادی چربی اشباع دارند. بنابراین، این مواد غذایی باید در مقادیر کم و محدودی مصرف شوند.