salamdr_5836cf1226bea

افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی نسبت به دیگر بیماران در شرایط بحرانی تری به سر میبرند خورد و خوراک آن ها با دیگر بیماران متفاوت است و باید برای این موضوع ارزش زیادی قائل باشند چون داروهایی که مصرف می کنند می تواند با عث اختلال تغذیه ای در این افراد شود بهتر است از خوردنی های مفید برای تقویت قوای جسمانی خود کمک بگیرند در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد .

  • عوارض داروها را بشناسید
بسیاری از داروهایی که برای مقابله با HIV مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند وضعیت تغذیه‌ای را دچار تغییر کنند. حتی مصرف داروهای ضد رترو ویروسی همراه با غذا یا بدون آن، می‌تواند جذب و اثربخشی داروها را تغییر بدهد.
علاوه بر این، این داروها می‌توانند باعث ایجاد بیماری‌ها و مشکلات گوارشی مثل حالت تهوع, استفراغ, اسهال, سوء جذب مواد غذایی و کاهش اشتها شوند. چنین مشکلاتی ممکن است به در نظر گرفتن اصلاحات خاصی در رژیم غذایی نیاز داشته باشند، مانند پیروی از رژیم غذایی کم‌چرب.
علی‌رغم تمامی پیشرفت‌های امروزی در درمان‌های پزشکی، این داروها می‌توانند باعث افزایش وزن در بیماران شوند و حتی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش بدهند. بنابراین، در بعضی از موارد لازم است که بیماران از رژیم غذایی خاصی استفاده کنند که با رعایت اصول لازم برای حفظ سلامتی قلب طراحی شده است،

بسیاری از افراد مبتلا به HIV، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن‌شان را تامین نمی‌کنند. در صورت ابتلای آنان به کمبودهای خاص، ممکن است که استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین و املاح ضروری باشد. علاوه بر این، این بیماران در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مربوط به استخوان قرار دارند. بنابراین، استفاده از مکمل‌های کلسیم و ویتامین D می‌تواند اثرات مثبتی برای آنان داشته باشد.

  • تحت نظر متخصص تغذیه باشید

salamdr_5835572a4dc39

تغذیه نامناسب و کاهش وزن، خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف و حتی مرگ را در افراد مبتلا به ویروس HIV افزایش می‌دهد. وضعیت تغذیه‌ای نامناسب در کنار عوارض ناشی از بیماری و مصرف داروهایی که برای درمان آن استفاده می‌شوند، می‌تواند شرایط بیمار را بدتر کند.
با این‌‌که داشتن رژیم غذایی سالم برای افراد مبتلا به HIV ضروری به حساب می‌آید، اما ایجاد تغییرات در رژیم غذایی هم ممکن است که برای مدیریت جنبه‌های مختلفی از این بیماری ضروری باشد. نکته مهم دیگر این‌که هیچ رژیم غذایی خاص یا ماده غذایی خاصی وجود ندارد که بتواند ابتلا به ویروس HIV را درمان کند.

با توجه به اثرات مخربی که ابتلا به HIV برای سیستم ایمنی بدن دارد، نیاز بدن به کالری‌های مصرفی را هم افزایش می‌دهد. علاوه بر این، این بیماری معمولا روی اشتها نیز تاثیر منفی می‌گذارد و جذب مواد مغذی را دچار اختلال می‌کند. همه این عوامل در کنار هم می‌توانند دریافت مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ وزن مطلوب و نگهداری از توده‌های بدون چربی در بدن را با مشکل مواجه سازند. مراجعه منظم به متخصص تغذیه همراه با نظارت دقیق بر رژیم غذایی، برای کمک به مدیریت وزن و وضعیت این بیماری توصیه می‌شود.

منبع:livestrong